Poprvé v historii totiž vstupuje na mezinárodní scénu formulového světa. Společně se švýcarským jezdcem Davidem Freiburghausem od nového soutěžního ročníku bude působit v novém šampionátu ESET V-4 Cup.

Tým SBM motorsport a David Freiburghaus mají za sebou první testování na mosteckém autodromu, které se odehrálo poslední dubnový den. Nově repasovaný vůz všem naznačil možnosti a bez problémů tak tým navnadil na start seriálu.

„David se po dlouhé zimní přestávce velmi rychle adaptoval do kokpitu formule Renault 2.0, což naznačilo několik rychlých časů. Po testovaní tak nově zformovaný tým čeká ostrá premiéra, která proběhne na polském okruhu v Poznani při třetím podniku ESET V-4 Cupu," řekl před premiérovým startem Milan Bydžovský, manažer košťálovského oddílu.

Samotný jezdec dokonce už tajně pokukuje po stupních vítězů. „Po dlouhé přestávce se těším, až opět při závodním víkendu usednu do závodního vozu. Jsem velmi rád, že pojedu šampionát ESET V-4 Cup v týmu SBM motorsport. Věřím, že všichni budeme tvrdě pracovat tak, abychom dosáhli na dobré výsledky. Doufám, že dosáhneme na pódiová umístění," neskrýval nadšení švýcarský šofér monopostu z Košťálova David Freiburghaus.

(njt)