Na letošním Mistrovství České republiky dorostu tuto, už tak vysoko nastavenou, laťku ještě přeskočil. Semily si totiž před týdnem z areálu v Českém Brodu přivezly dvě zlaté – jak z turnaje dvojic, tak trojic!

DVOJICE

Ve čtyřech pětičlenných skupinách se utkalo celkem dvacet nohejbalových celků. Mezi osmičku postupujících do čtvrtfinále se po suverénních výkonech dostaly také Semily A. Rezervě naopak dvě vítězství k cestě do play off nestačily.

A jestliže „áčko" v základní skupině neztratilo jediný set, také ve vyřazovací části se mu vedlo stejně. Pokračovalo v suverénním tažení republikovým mistrovstvím, vyřídilo jak Karlovy Vary, díky lepším koncovkám také Stratov a těšilo se na finále. To bylo kvůli nepřízni počasí přesunuto do přilehlé sportovní haly.

Koncovka prvního setu závěrečného utkání dne přinesla mírné překvapení. Do vedení se totiž po nejtěsnějším výsledku dostal Prostějov a Semily musely poprvé během dne dotahovat. Favorizovaný pojizerský celek pod vedením trenéra Michala Holaty však postupně získával jednoznačnou převahu a po setech 10:7 a 10:5 výsledek otočil.

TROJICE

Základní skupiny se mezi trojčlennými celky hrály pouze pro určení nasazení do osmifinále. Ze čtyř skupin totiž postupovalo všech šestnáct kolektivů. Favorité proklouzli vcelku klidně až do čtvrtfinále. A protože oba pojizerské kolektivy svedl pavouk do vzájemného střetnutí, bylo jasné, že i tentokrát si dorostenci v oranžových dresech zahrají o medaile.

V semifinále došlo na reprízu sobotního finálového utkání dvojic. Semily se postavily Prostějovu a ačkoliv Moravané favorita potrápili a sebrali mu 2. set, podkrkonošský tým ale dějství rozhodl po výsledku 10:6.

Ve vyrovnaném finálovém zápase proti Stratovu byla zapsána totožná skóre. Pojizerští dvakrát zvítězili v poměru 10:8 a Milan Kučera, Lukáš Souček a Martin Sehrig se radovali z cenného double! V trojicích si radost z titulu užil také Martin Strmiska.

MČR dorostu – dvojice

ZÁKLADNÍ SKUPINY
Semily B – Prostějov 0:2
Karlovy Vary A – Semily B 2:1
Semily B – Kotlářka Praha B 2:1
Český Brod – Semily B 0:2

Dalečín – Semily A 0:2
Stratov B – Semily A 0:2
Semily A – Zvěrkovice B 2:0
Semily A – Horažďovice A 2:0

ČTVRTFINÁLE
Semily A – Karlovy Vary A 2:0

SEMIFINÁLE
Stratov A – Semily A 0:2

FINÁLE
Semily A – Prostějov 2:1

KONEČNÉ POŘADÍ
1. TJ Sokol Semily A (Milan Kučera, Lukáš Souček, Martin Sehrig)
2. TJ Sokol Prostějov (Tomáš Roba, Jakub Ftačník, Jan Matkulčík)
3. TJ Sokol Stratov A (Jiří Kalous, Jakub Chadim)

MČR dorostu – trojice

ZÁKLADNÍ SKUPINY
Semily A – Dalečín 2:0
Stratov B – Semily A 1:2
Semily A – Karlovy Vary A 2:0

Zvěrkovice – Semily B 1:2
Semily B – Stratov A 0:2
Semily B – Řeporyje 2:1

OSMIFINÁLE
Semily A – START Praha 2:0
Semily B – Karlovy Vary B 2:0

ČTVRTFINÁLE
Semily A – Semily B 2:0

SEMIFINÁLE
Prostějov – Semily A 1:2

FINÁLE
Stratov A – Semily A 0:2

KONEČNÉ POŘADÍ
1. TJ Sokol Semily A (Milan Kučera, Lukáš Souček, Martin Sehrig, Martin Strmiska)
2. TJ Sokol Stratov A (Jiří Kalous, Jakub Chadim, Jiří Putík)
3. TJ Sokol Horažďovice (Lukáš Hokr, Petr Pivnička, Jan Cibulka, Jan Rychlý, Filip Hokr).