Zázrak se nekoná. Pod vysokou sítí si postup do finále pohlídali oba vysocí favorité. Zatímco Dobřichovice dotáhly sérii s MFF Praha k hladkému vítězství 3:0, Beskydy v Turnově jednou zakolísaly. Náskok 2:0 z domácího prostředí ale pojistily ve čtvrtém klání.

Ačkoliv tým z Českého ráje letos ve druhé nejvyšší soutěži obhajoval titul, byli v semifinálové sérii favorizováni volejbalisté z Frýdku -Místku. Největší kandidát na vítězství za svým finálovým cílem vykročil už v domácí hale, kde nenechal nikoho na pochybách a vyhrál přesvědčivě dvakrát 3:0.

„Po venkovních zápasech jsme respektovali sílu soupeře, ale věděli jsme, že pokud podáme nadstandardní výkon, vyrovnáme se výbornému podání hostů na příjmu a naopak nám se bude dařit na servisu, jsme schopni Beskydy porazit,“ prozradil Krkonošskému deníku člen trenérského triumvirátu Jan Šimůnek.

TJ Zikuda Turnov – Black Volley Beskydy 3:2 (-14, 14, 20, -22, 13)

Za stavu 0:2 na zápasy chtěly oba celky pochopitelně uspět. Domácí, aby sérii protáhli a dál živili naději na návrat do Frýdku-Místku. Hosté zase věřili, že semifinále ukončí v nejrychlejší možné době a ušetří síly na finále.

Už první sada ukázala, že se Beskydští v Českém ráji nijak zdržovat nehodlají. Bodové série na servisu brzy znamenaly vysoký náskok a skóre setu 14:25 nevěstilo nic dobrého. Hned ve druhém dějství ale bylo vše jinak. Domácím se dařilo na co sáhli, soupeř se ocitl pod palbou a turnovská vzpoura pokračovala i ve hře třetí, v níž si domácí zajistili vedení 2:1.

Hosté se nevzdali, dokázali duel dovést do tiebreaku, v něm se ale štěstí usmálo na Turnov a zaplněná hala mohla slavit. „V pátek v jednotlivých setech vítězil ten, komu se podařilo udělat na podání bodové série. Až v páté sadě to byl boj o každý míč a řekl bych, že se v celém utkání hrál nadstandardní prvoligový volejbal,“ popsal první domácí bitvu Šimůnek.

TJ Zikuda Turnov – Black Volley Beskydy 1:3 (-12, -13, 20, -20)

Sobotní duel se hrál dopoledne a lépe jako by se na něj vyspali hosté. Ti do zápasu vlétli jako uragán a než se Turnovští vzpamatovali, prohrávali 0:2 na sety. Zatímco Beskydy ve dvou hrách zaznamenaly 50 bodů, domácí jen polovinu. Tak velký byl rozdíl ve výkonech obou soupeřů!

„Absolutně jsme nezachytili raketový nástup soupeře. Vůbec se nám nevedlo na příjmu. Až ve třetím setu se nám začal dařit servis, ale bohužel v koncovce čtvrté hry jsme opět na příjmu zkolabovali a bylo po nadějích,“ láteřil po prohrané bitvě Jan Šimůnek.

I podle jeho slov si soupeř postup do finále zasloužil. Klíčovou postavou rozhodujícího klání byla posila Burrow, jenž byl nejlepším hráčem celého utkání.

„Teď už nám nezbývá, než se soustředit na boj o třetí místo, ve kterém se utkáme s MFF Praha,“ dodal Šimůnek. Souboj o bronz se uskuteční v pátek 17. března v turnovské hale od 16.00.

DRUHÉ SEMIFINÁLE

Dobřichovice – MFF Praha 3:0 (22, 20, 18)
Dobřichovice – MFF Praha 3:2 (22, -19, -21, 16, 13)
mFF Praha – Dobřichovice 0:3 (-21, -19, -16)