Po týdnu pauzy, kterou trojice hráčů z Jilemnice Srkal, Kraus a Hekera vyplnila účastí na reprezentačním kempu, skončila posledními turnaji Celostátní liga sálových fotbalistů. Trojlístek podkrkonošských hráčů doplněný o vedoucího Milana Szaba absolvoval i přátelský duel se Slovenskem, který se hrál v rámci soustředění před nadcházejícími Světovými hrami. Ty se budou letos konat v kolumbijském městě Cali a výběr českých sálových fotbalistů bude při tom. V „přáteláku" národní výběr Slováky porazili v poměru 4:2, když se jednou trefil i jilemnický Srkal.

Nyní se už ale parta okolo kapitána a trenéra Pavla Krause soustředila na nejvyšší soutěž. Ve zlínské hale se mělo rozhodnout o dvojicích pro play off.

Slavičín - Jilemnice 1:2 (1:0)

Pokud by Jilemnice vyhrála oba své zápasy, mohla ještě myslet na umístění v horní polovině tabulky. V opačném případě mohla narazit i na letos neporažený Chemcomex. „Já bych si Pražany přál, myslím si, že na ně umíme hrát," glosoval už dlouho před turnajem předseda Sica Jilemnice Milan Szabo.

Vše podstatné v úvodním střetnutí se odehrálo ve druhém poločase. Nejprve Hekeru v brance Sica zachránila tyč, ale Slavičín šel přesto do vedení. Postupně však přebírali aktivitu Jilemničtí. Ve 29. minutě vyrovnal pohotově Vašek, pak se zaskvěl opět Hekera a sedm minut před koncem rozhodl šťastně o výhře Sica Šnorbert.

„Bylo to vyrovnané utkání. Soupeř byl lepší v první půli, my jsme pak měli více ze hry po změně stran," okomentoval duel Szabo.

Branky: 23. Ocelík - 29. Vašek, 33. Šnorbert.

Zlín - Jilemnice 3:0 (1:0)

Pohodový druhý zápas pak Jilemnice proti domácímu celku nezvládla. Zlínský gólman Soukeník udržel po famózním výkonu čisté konto, i jeho protějšek Hekera ale čaroval. Do jeho sítě však nakonec doputovaly tři míče, které domácím zajistily páté místo v tabulce a soupeře naopak odsoudily k sedmé pozici. To způsobilo, že nakonec narazí v play off na neoblíbený tým Poličky, který obhajuje loňský titul.

„Zkusíme to zahrát. Hodně bude záležet na tom, jaký poskládáme kádr. Letos máme se soupeřem pozitivní bilanci, dokázali jsme je u nich porazit, doma jsme pak remizovali. Rozhodovat bude momentální forma, věřím, že bychom mohli postoupit," řekl Szabo.

První duel odehraje Jilemnice na půdě soupeře. Už v sobotu zde otevřou čtvrtfinálovou sérii, o týden později se pak bude hrát v Krkonoších. Případný třetí zápas se bude hrát znovu na půdě soupeře.

Branky: 13. a 22. Ulman, 33. Hnilo.

SK Sico SC Jilemnice: Hekera (Porkert) - Kraus, Vašek, Paulů, Hradecký, Šnorbert, Fišar, Smolík, Srkal.

Ostatní výsledky: Vamberk - Polička 1:8, Nový Bor - Klatovy 5:4, Chemcomex Praha - Klatovy 4:0, Nový Bor - Větřní 5:1, Chemcomex - Větřní 5:1, Slavičín - Varnsdorf 2:1, Zlín - Varnsdorf 3:0, Polička - Brno 2:3, Vamberk - Brno 2:3.