Družstvo z východu republiky se může těšit nejprve na dnešní domácí duel s Nymburkem, ve středu na stejné místo k duelu 4. kola Českého poháru dorazí KP Brno a náročnou sérii Trutnov zakončí výjezdem do haly USK Praha.

„Čekají nás tři zápasy proti týmům, které letos startovaly nebo startují v evropských pohárech. Ve všech zápasech je tak favorit naprosto jasný, zvlášť když k těmto zápasům nastoupíme bez Američanek. Zůstaly nám tak v kádru jen tři dospělé hráčky. To ovšem neznamená, že bychom duely vzdávaly dopředu. Naopak, pro naše mladé hráčky jsou tato utkání obrovským svátkem a skvělou školou. Zapadají do naší strategie výchovy vlastních odchovankyň. Vždyť kromě Michelle Brandaové, nastoupí do zápasů pouze holky, které prošly trutnovským dorostem, což je dovolím si říci světový unikát,“ nastínil pro Deník trenér Lokomotivy Petr Kapitulčin.

MOTIVACÍ JE PŘÍPRAVA NA KLÍČOVÉ BOJE

Nejbližší program dlouholetého účastníka nejvyšší domácí soutěže je tedy zřejmý. I v duelech s tak silnými soupeři si ale tým může najít motivaci. O co půjde? O hodně. Všechna tato utkání totiž mohou představovat ideální přípravu na další zápasy. A v těch už půjde o hodně. V ŽBL se totiž trutnovské družstvo na přelomu ledna a února postupně utká se čtyřmi konkurenty v boji o účast v play off. V něm loni Lokomotiva nechyběla a s ohledem na možnosti klubu by i letos start ve vyřazovacích bojích byl velkým úspěchem.

„Matematika je jednoduchá, pokud chceme do play off, pak musíme porazit Karlovy Vary, Ostravu, Technik Brno i Strakonice. Prostě vyhrát všechny čtyři zápasy a zároveň věřit, že se nebudou dít překvapivé výsledky. Tři z těchto čtyř duelů odehrajeme venku. Tito soupeři mají více zkušených hráček než my, nebude to jednoduché. Navíc Karlovy Vary i Ostrava znovu přivádějí nové zámořské posily a také Strakonice mají aktuálně více žen než my. Ale nemíníme se žádného soupeře bát, ač splnit náš úkol bude velice těžké a moc dobře si to uvědomujeme,“ prozradil před rozhodující fází celé sezony Petr Kapitulčin.

Zkouška i výzva: bez Američanek!

Komplikace před rozhodující částí sezony. Jak prozradil trenér trutnovských basketbalistek, jeho tým se bude muset obejít bez amerických posil. Chelsea Snyderová byla nucena ze zdravotních důvodů ukončit kariéru. Poslední zápasy už hrála s obrovským sebezapřením a pouze na vlastní žádost. Správně ze zdravotních důvodů už hrát neměla.

„Je obrovská škoda, že jsme o Chelsea přišli. V našich finančních možnostech byl její přínos v poměru cena výkon obrovský. U Shawnte Goffové čekáme na vyřízení víz, její případný návrat je v řešení,“ sdělil Deníku Kapitulčin.