V pilotní soutěži, jíž byla sálová kopaná, se hrálo nejprve systémem každý s každým a poté z konečné tabulky první dva celky postupovaly do finále a třetí se čtvrtým čekal souboj o bronz. Medailovými ambicemi oplývalo hned několik mužstev. Do poslední chvíle se jimi ale živilo pouze pět. Pomyslný černý Petr a tím i konečná pátá příčka nakonec patřila medailistům posledních třech ročníků – úpickým Golden boys.

Duel o třetí místo obstaral Zifčák Úpice s Novými koni Velká Jesenice. Šťastnější byl domácí Zifčák, který si výhrou 3:1 vysloužil bronz. Finále pak bylo čistě úpickou záležitostí. Vítězové základní skupiny Podskaláci v něm podlehli Lumírkovým dětem 1:2. Vítězové se tak podruhé v řadě staly mistry ŠIPkařského KOPáčku. Podskaláci se ve své premiéře museli spokojit se stříbrem.

Program krom fotbalu nabídl i dvě vložené týmové soutěže. Tou první byly šipky. Konkrétně hra Shanghai, kterou ovládlo družstvo Zifčák Úpice. Stejný celek pak kraloval také druhé doplňkové soutěži biatlonu, což byla soutěž propojující fotbalové a šipkařské dovednosti.

Vyhlášení výsledků a předání cen (připraveny byly pro všechny zúčastněné) proběhlo hned po skončení finále. Krom zmiňovaných soutěží byl odměněn také nejlepší střelec, gólman, nejstarší a nejsympatičtější hráč. Tím organizátoři vyhlásili jedinou dámu turnaje Annu Goldmannovou z úpického Paraklok.

Kompletní výsledky a fotogalerii lze najít na internetových stránkách pořadatele www.navrchol.cz/sparta. Na místě je také poděkování všem malým i větším sponzorům, divákům a v neposlední řadě samotným hráčům.

Výsledky

Konečné pořadí – fotbal
1. Lumírkovy děti Úpice
2. Podskaláci Úpice
3. Zifčák Úpice
4. Noví koně Velká Jesenice
5. Golden boys Úpice
6. Námořníci Dvůr Králové
7. Kati Jičín
8. Paraklok Úpice

Konečné pořadí – šipky
1. Zifčák Úpice
2. Podskaláci Úpice
3. Kati Jičín
4. Golden boys Úpice
5. Paraklok Úpice
6. Noví koně Velká Jesenice
7. Lumírkovy děti Úpice
8. Námořníci Dvůr Králové

Konečné pořadí – biatlon
1. Zifčák Úpice
2. Lumírkovy děti Úpice
3. Noví koně Velká Jesenice
4. Paraklok Úpice
5. Kati Jičín
6. Námořníci Dvůr Králové
7. Podskaláci Úpice
8. Golden boys Úpice

(vyl, to)