Vítěz úvodního závodu sezony v Klingenthalu Koudelka musel kvůli příliš silnému větru před skokem jednou sesednout z lavičky. Nepříjemnou situaci ale zvládl, skok se mu povedl a přistál na 140 metrech. Na dojezdu se pak hodně radoval.

„Nečekal jsem to. V Lillehammeru se mi totiž moc nedaří," uvedl Koudelka, který v sobotním závodu obsadil 11. místo, což byl v jeho třinácti dosavadních závodech v norském olympijském středisku druhý nejlepší výsledek. „Dopoledne jsem se víc zaměřil na techniku. Už ve zkušebním kole jsem ale cítil, že bych mohl předvést pěkný skok, a vyšlo to. Byla to větrná loterie, jsem neskutečně šťastný," řekl Koudelka na facebooku.

Druhého v pořadí Petera Prevce ze Slovinska porazil pětadvacetiletý Koudelka o čtyři body. Třetí skončil rakouský skokan Michael Hayböck.

Za výhru si Koudelka připsal sto bodů a celkem jich má na kontě 290. Ze čtvrtého místa se tak znovu posunul do čela SP před Švýcara Simona Ammanna, který skončil pátý, a podruhé v kariéře bude skákat ve žlutém trikotu lídra.

Z českých skokanů bodoval i devatenáctý Jan Matura, který skočil 136 metrů. Šestatřicátý skončil Lukáš Hlava a Antonín Hájek byl 45.