Po základní části skončily ve středečním večeru i duely v nadstavbových skupinách a nyní již Excelsior Ženskou basketbalovou ligu čekají jen boje kdo s koho. Trutnovská Kara si dopředu zajistila výchozí pozici z třetí příčky a ve vyřazovacích bojích tak bude mít možnost z velké části využít výhodu domácího prostředí.

Skupinu A1 zakončily svěřenkyně kouče Martina Petrovického utkáním proti Hradci Králové (podrobnosti o duelu na straně 20). Již v sobotu ale přijdou na řadu důležitější zápasy. Startuje totiž play off, a tak může trutnovský realizační tým těšit, že ve středečním zápase dostal prostor celý kádr.

Základní sestavu Petrovický šetřil, avšak důvodem byl i fakt, že tým v důležité fázi sezony nadále sužuje řada zranění. V osmifinále proti VŠE Praha by sice již měla nastoupit kapitánka Darina Mišurová, start dalších čtyř hráček je ale vyloučen. Chybět budou Iva Komžíková, Kateřina Nováková, Gabriela Mervínská a Kateřina Kozumplíková.

„Ušetřené síly budou potřeba na další zápasy“

V posledním utkání nadstavbové části nastřílela do hradeckého koše 14 bodů a s podobným průměrem i vévodí klubovým statistikám v sezoně. Zkušená pivotka HANA ŠNAJDROVÁ se již těší na play off a Krkonošskému deníku prozradila, s jakými cíli do vyřazovacích bojů půjde.

Hanko, ve středu Kara podlehla Hradci, ale tentokrát jde o porážku, která tolik nebolí, souhlasíte?
Tak prohra určitě zamrzela, ale tentokrát výsledek nebyl až tak důležitý, a proto opravdu tolik nebolí.

V předchozím duelu jste odehrála rekordních 50 minut bez střídání. Co říct na tuto porci v utkání s VŠ Praha?
No, byla to síla, ale zvládla jsem to já, zvládla to i Lenka Větrovcová. Tím, že jsme střídaly osobní obranu se zónou, se dalo i trošku odpočinout. Dalo se to. Hlavně jsme věděly, že jsme jediné dvě klasické pivotky a víceméně jsme to odehrát musely.

Kádr Trutnova sužuje řada zranění. I proto se vás kouč Petrovický v zápase proti Hradci snažil šetřit. Jste ráda, že odehraných minut bylo tentokrát méně?
Ráda jsem určitě, ty síly budou potřeba hlavně na další zápasy. Ty pro nás budou nejdůležitější.

Nyní vás již čeká play off. Kam myslíte, že by to Kara mohla letos dotáhnout?
Naším snem je určitě medaile. Věřím, že na ni dosáhnout můžeme, ale cesta k ní je letos dlouhá.

Na úvod vás čeká osmifinále. Co vy osobně čekáte od série s VŠE Praha. Těšíte se na tradičně bouřlivou podporu vašich fanoušků?
Samozřejmě se těším na atmosféru, jakou nám příznivci vytváří. Věřím, že s jejich pomocí vyhrajeme oba domácí duely a v Praze pak zvládneme hned úvodní zápas, abychom mohly šetřit síly na čtvrtfinále.

Program play off

OSMIFINÁLE

Trutnov VŠE Praha

1. a 2. utkání sobota 17., neděle 18. 3.

vždy od 17.30 hodin

VŠ Praha Strakonice

Hradec Králové Karlovy Vary

Slovanka MB Valosun Brno

Další termíny: 21., 22. a 24. 3.

ČTVRTFINÁLE

Zde se utkají vítězové osmifinálových duelů, přičemž nejlépe umístěný tým soutěže nastoupí vždy proti nejhůře umístěnému.

Termíny jsou 27., 28. a 31. března,

případné další zápasy pak 1. a 4. dubna.

SEMIFINÁLE

Čtvrtfináloví vítězové vyzvou nasazené celky, jimiž jsou USK Praha a Frisco Brno.

Termíny: 7., 8., 11., 12. a 14. dubna.

FINÁLE

Finále a stejně tak duely o 3. místo jsou

na programu od 17. dubna do 2. května.