DSK Basketball Nymburk - BK Loko Trutnov 102:56 (36:22, 58:35, 82:44)

Body: Vaughn 24, Linskens 14, Huňková 12, Bakajsová 11, Chomenčuk 10, Mocová 7, Gallasová 6, Hamplová a Šotolová 5, Tarasava 4, Žampová a Mircová 2 - Goff 15, Kozumplíková 12, Rylichová 9, Vacková 5, Brandao 4, Váchová a Patočková 3, Vymazalová a Štěbetáková 2, Vašáková 1. Rozhodčí: Kučera, Pokorný, Znamínko. Fauly: 18:14, TH: 11/11 - 13/8, trojky: 5:6, diváci: 99.

Zatímco na Sněžce řádil orkán o rychlosti 171 km/h, nymburskou basketbalovou arénou se proháněla tou dobou také pořádná vichřice. Útočná. Za první čtvrtinu padlo 58 bodů. Bohužel pro hostující Lokomotivu, 36 bylo do jejího koše. Nymburský účastník Eurocupu se dobře navnadil na premiéru na půdě portugalského mistra. Za pět minut vedl již 19:8 a po devíti minutách 32:15. Z dvaadvaceti trutnovských bodů v první čtvrtině bylo patnáct zásluhou úspěšné střelby z tříbodové vzdálenosti (Kozumplíková 3, Vacková, Goff). Po prvním poločase nasázel domácí favorit 58 bodů, a když otevřel druhou polovinu zápasu šňůrou jedenácti bodů v řadě, vedl již 69:35. Minutu před koncem dosáhl Nymburk stobodové hranice.

Petr Kapitulčin, trenér BK Loko Trutnov: „Domácí vyhráli naprosto zaslouženě, podali dobrý výkon, ale my jsme jim dnes vítězství výrazně usnadnili naším přístupem k utkání, který se mi vůbec nelíbil. Už před zápasem se mi zdálo, že nejsme nabuzení, že si sem jedeme jenom pro porážku. Ano, soupeř byl favorit, ale v nejvyšší soutěži by mělo být povinností vždy bojovat na sto procent po celý zápas o co nejlepší výsledek, a to jsme dnes nepředvedli. V neděli hrajeme ještě s větším favoritem a já pevně věřím, že z naší hry budeme mít tentokrát výrazně lepší pocit.“

Daniel Kurucz, trenér DSK Basketball Nymburk: „Měli jsme dobrý vstup do zápasu a kromě stavu 2:3 jsme po celou dobu vedli a kontrolovali průběh utkání. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, těší mě, že jsem zapojil všechny hráčky na zhruba stejnou porci minut. Splnili jsme si cíle na obou stranách skóre. Chtěli jsme dát více než stovku a nedostat více než 60 bodů. Jsem rád, že zápas byl hrán ve férovém basketbalovém duchu.

V neděli v 17:00 hraje trutnovská Lokomotiva doma proti ZVVZ USK Praha, který má v sestavě Kateřinu Elhotovou a řadu dalších skvělých hráček.