Jeden úspěch za druhým sbírají nadšenci gymnastiky z trutnovského TeamGymu a ve svátek Martina dostali příležitost představit své umění domácímu publiku. Sportovní hala při ZŠ Komenského totiž hostila republikové finále ČASPV 2017 OPEN.

O medaile dorazilo bojovat třicet družstev a navíc také osm trií z celé republiky. Domácí sportovci na sebe upozornili hned v první kategorii Junior I (děvčata do 11 let). V silné konkurenci patnácti týmů Trutnovačky na akrobacii poprvé za dobu svého působení zařadily obtížnou řadu rondát-flik-salto a dosáhly na nejvyšší bodové ohodnocení v atraktivní disciplíně jakou je tumblink.

Výkon jim sice vystačil „pouze“ na čtvrtou příčku, ze závěrečného ceremoniálu si ale dívky odnesly bronzový pohár z Českého poháru, který je vyhodnocením součtu nejlepších umístění z pěti sezonních závodů.

V kategorii Junior II (do 16 let) předvedl domácí kolektiv bezchybně obtížné série na akrobacii a trampolíně, standardně vydařená pódiová skladba pak znamenala fantastické stříbro. I přes nízký věkový průměr dokázal tým potvrdit stoupající výkonnost, svoji sehranost i bojovnost a dal jasně najevo, že se s ním do budoucna musí počítat.

Nejočekávanější byla tradičně kategorie nejzkušenějších závodnic nad 16 let (Junior III). Domácí děvčata předvedla jako vždy obtížné prvky v sériích na tumblinku, trampolíně i pohybové skladbě a v pořadí druhý TJ Sokol Vyšehrad převálcovala rozdílem jedenácti bodů. Trutnovačky se však neradovaly pouze z titulu mistra republiky, zároveň z rukou předsedy České gymnastické federace převzaly ještě zlatý pohár Českého poháru TeamGym 2017.

Souběžně se závodem kategorií Junior III., IV. a Senior probíhal i závod mladších a starších trií. V programu se představil i trutnovský tým juniorů. Vyrovnanými výkony si vybojoval stříbro za družstvem Říčan a pouze dokonal veleúspěšný počin domácího TeamGymu.

Brzký budíček se vyplatil. Z Plzně přivezly placky  

Trutnov – Týden před vrcholem sezony, kterým domácí republikové finále rozhodně bylo, se trutnovské gymnastky zúčastnily Plzeňského poháru v soutěži TeamGym Junior 2017 – Open. Na západě Čech se tato akce konala už podesáté.

Náročný den jednatřiceti trutnovským děvčatům a pěti trenérkám začal okolo čtvrté hodiny ranní. Do metropole Plzeňského kraje oddíl vyrazil již o půl páté ráno, aby se v 8.00 mohl zapojit do TeamGymového klání.

Reprezentantky podkrkonošského města zápolily hned ve čtyřech kategoriích. A vedly si velice úspěšně. V mladším MiniTeamGymu vybojovaly Východočešky krásné třetí místo z devíti zúčastněných družstev. Ve věkové kategorii Mini starší dosáhl Trutnov dokonce na stříbro, stejně jako účastnice kategorií Junior I. a Junior II. 

Celková bilance čtyř sad medailí, přičemž jedna byla bronzová a tří stříbrné, udělala radost nejen děvčatům, ale i trenérkám a rodičům. Hlavně ale zvýšila sebevědomí před následujícím republikovým finále.