Početná návštěva a parádní atmosféra, ke které přispěli i fanoušci hostující Kary. Před takovou kulisou se odehrálo středeční derby v Ženské basketbalové lize. Z vítězství se radovaly hradecké „lvice", které porazily Trutnov 76:72. Domácí Sokol si díky výhře upevnil druhé místo, krkonošský celek je šestý.

Hradec Králové – Trutnov 76:72

Favorizované „lvice" měly od začátku mírně navrch a udržovaly si těsný bodový náskok. Dokázaly zvítězit v každé čtvrtině, jen ne v té závěrečné. Tak jednoduché to tedy neměly, Kara tvrdě vzdorovala až do samotného konce. „První poločas byl velmi kvalitní, hrál se výborný basketbal, obě obrany byly hodně agresivní," chválila oba týmy trenérka hradeckých „lvic" Romana Ptáčková.

Ve druhém poločase to byla spíše taktická bitva.

„Trutnov se nám v závěru bodově přiblížil a šlo to do divácky zajímavé koncovky. Většinou rozhoduje procento střelby, což se ale tentokrát nestalo. Trutnov měl vysoké, po poločase přes šedesát procent, na konci zápasu čtyřicet šest procent, ale dopustil se osmadvaceti ztrát. To bylo nejdůležitější," měla jasno šéfka hradecké lavičky.

Jak viděl napínavý duel její protivník, kouč trutnovské Kary Josef Rešetár? „Už v prvním poločase jsme ztráceli hodně míčů, než jsme se přizpůsobili tvrdosti obrany soupeře. Po změně stran to bylo vyrovnané, skutečně vynikající utkání se šťastným koncem pro domácí celek," smutně konstatoval. I přes prohru se jeho svěřenkyně nemají za co stydět.

Trenér hostujícího celku hned po skončení utkání věděl hlavní příčinu porážky – ztráty míčů. „Závěr zápasu musíme hrát jinak, než jsme předvedli. Nemůžeme v nejkritičtějších chvílích a posledních sekundách ztrácet míče. Naše úspěšnost v útoku byla slušná, ale je třeba podotknout, že jsme měli méně šancí právě kvůli tomu, že jsme často přicházeli o míč. Soupeř dal i při nižší úspěšnosti více bodů," doplnil Rešetár.

(pt, to)