BK Loko Trutnov - ZVVZ USK Praha 45:116 (17:26, 27:53, 34:79).
Body: T. Šípová 16, Adams a Carter 10, Skutilová 3, Rylichová, Vašáková a Drbohlavová 2 - Hanušová 23, Thomas 18, Vyoralová 16, Pospíšilová 15, Režan 14, Oblak 11, Kat. Elhotová 8, Romero 5, V. Šípová 4, Žílová 2. Rozhodčí: Znamínko, Kubiš, Křičková. Fauly: 18:19, TH: 24/15 - 21/16, trojky: 2:6, diváci: 150.

Český mistr, který ve středu vysoko vyhrál v Eurolize ve francouzském Villeneuve 101:62, ukázal velké kvality také v sobotu v Trutnově a zvítězil 116:45. Úvod zápasu přitom překvapivě patřil domácí Lokomotivě, která zaskočila favorita úspěšným nástupem a vedením 17:11 v 6. minutě. Euroligový tým reagoval na nečekaný vývoj oddechovým časem, po kterém velice rychle nastartoval střelecké obrátky, zaznamenal 23 bodů v řadě a dal výsledku zcela jinou podobu (17:34). Utkání vzal pevně do svých rukou a výrazně navýšil bodový odstup především ve druhém poločase. V něm povolil Lokomotivě pouze 18 bodů, zatímco nastřílel 63.

K dalšímu ligovému utkání nastoupí Trutnov 13. ledna v Mladé Boleslavi a doma se představí až 20. ledna proti Žabinám Brno. První zápas v novém roce absolvuje 9. ledna v Českém poháru na hřišti BA Sparta Praha.

OHLASY PO UTKÁNÍ
Michal Martišek, trenér BK Loko Trutnov:
"Začátek se nám povedl nad očekávání. Dělali jsme věci tak, jak se mají. Dostávali jsme se do volných pozic, které jsme proměňovali. Soupeř úvod evidentně podcenil. Bylo jasné, že tým takových kvalit to nenechá jen tak a přitlačil. Hodně jsme mu ovšem pomohli naší pasivitou, zalekli jsme se. Věci, které nám šly, absolutně přestaly fungovat a začali jsme si vymýšlet. Výsledek mohl být určitě lepší, také s ohledem na povedený začátek."

Ivan Beneš, asistent trenéra ZVVZ USK Praha: "Domácí hráčky nás zaskočily velmi dobrým výkonem na začátku utkání. Pak jsme se dostali do tempa a předváděli naši rychlou, moderní hru a plnili roli favorita. Byli jsme rádi, že Trutnov hrál takhle dobře a poměrně tvrdě tak, jaký je dnešní trend. Až do konce utkání se hrálo v pěkném tempu, Trutnov nic nevypustil.".

Ilustrační fotografie.
Vrchlabí opět stačil jeden gól. Trutnov uspěl díky přesilovkám, Dvůr padl