Do finále mistrovství ČR dovedla TJ Loko FM Servis Trutnov devítičlenná sestava ve složení Pechancová, Elhenická, Holubová, Havelková, Kultová, Suková, Füllsacková a sestry Morávkovy.

Prim v družstvu hrály samozřejmě české reprezentantky Aneta Pechancová s Martinou Elhenickou. Obě dokázaly vyhrát po dvou kláním jednotlivců, následně se podílely na dvou triumfech štafet. Prvně jmenovaná ovládla 100 a 200 metrů znak, druhá pak polohovky na 200 a 400 metrů. U obou šampiónek pak nechyběla ani další umístění na bedně.

Své do výsledku ale řekly i další členky týmu. Kateřina Holubová dohmátla jako třetí na dvoustovce prsa, ve stovce byla čtvrtá. Pomyslnou bramborovou medaili braly také Adéla Morávková ve stovce na volný způsob, Kristýna Kultová v dvoustovce motýlkem, Barbora Morávková (50 volný způsob) či Barbora Suková (400 volný způsob).

Potěšitelné byly triumfy v obou štafetách. Polohový závod na 4 x 100 metrů vyhrála čtveřice Pechancová, B. Morávková, Holubová, Elhenická. V souboji 4 x 100 metrů volným způsobem opanovaly Pechancová, Elhenická a sestry Morávkovy.

Do finále, které se uskuteční ve dnech 21. a 22. dubna v Plzni, se probojovalo osm kolektivů. Z Čech vedle Trutnova také Plzeň, Bohemians a Kladno. Z Moravy postoupily Ostrava, Brno, Jihlava a Prostějov. Největším favoritem na zisk zlata bude Ostrava v čele s nejlepší českou plavkyní Barborou Závadovou. O další medaile by se rády popraly právě zástupkyně TJ FM Servis Loko Trutnov.

Pořadí semifinále Čechy

1. TJ Loko FM Servis Trutnov418

2. PK Slávia VŠ Plzeň 411

3. TJ Bohemians Praha 379

4. Klub sportovního plavání Kladno 304

5. SK Motorlet Praha 260

6. PK Slávia VŠ Plzeň B 198

7. SK Radbuza Plzeň 185

8. Městský plavecký klub Ústí 132