60 závodníků, přesně tolik reprezentovalo turnovskou atletiku na krajském přeboru v přespolním běhu, který se uskutečnil v mladoboleslavském lesoparku Štěpánka. Z tohoto počtu bylo celkem 58 závodníků AC Turnov mladších 15 let, celkovou šedesátku pak doplnily dorostenka Michaela Medková s juniorkou Terezou Tomeškovou. Kromě toho, že se stal oddíl z Českého ráje druhým nejpočetnějším na závodech, samozřejmě za domácí Mladou Boleslaví, navíc domů odvezl celkem šest cenných kovů.

Celý program odstartovali předžáci a předžákyně, tudíž ročníky narození 2009 a mladší. U předžákyň zvítězila svým drtivým finišem Adélka Kandráčová, která navštěvuje atletickou přípravku vedenou trenérkou Radkou Macháčkovou. O kategorii výš, tedy u žáků ročníku narození 2007 až 2008, doběhl na třetím místě Miloš Maděra. Medailovou sbírku pak druhým místem doplnil Radim Kysela v kategorii žáků (2005 – 2006).

V mladších žácích (2003 – 2004) si pro stříbro doběhl žák sportovních tříd ZŠ Skálova Jakub Šafář, jenž měl v cílové rovince ještě mnoho sil. Kdyby byla trať o 20 metrů delší, mohl se stát krajským přeborníkem. Čtvrtá ve stejné kategorii dívek doběhla Lucie Sajdlová a hned za ní šestá Karolína Kautzká.

V kategorii starších žáků startoval i krajský přeborník z haly na 1500 a 800 metrů Michal Hanyk. Bohužel, tento závod pořadatelé nezvládli a obrovský dav soutěžících správně nenasměrovali. Místo 1500 metrů, které měli běžet, si tak mladí sportovci zaběhli pouze poloviční trať. Asi nejvíce z této nechtěné změny byl překvapen právě Michal Hanyk, který ve správném domnění, že se poběží ještě jedno kolo, nezačal finišovat včas a doběhl „až" na třetím místě.

Poslední, kdo startoval v barvách AC Turnov, byla juniorka Tereza Tomešková. Svěřenkyně Karla Tulacha v závodě neustále stupňovala tempo a nakonec si doběhla pro titul přebornice v přespolním běhu, čímž obhájila titul z haly v běhu na 1500 metrů.

Ohromný počet startujících za AC Turnov (na menším snímku Kryštof Gore) je velkým příslibem do sezony, která se rozeběhne na přelomu dubna a května.

(kri, to)