Ten se konal v moravské metropoli a do dvou čtyřčlenných družstev župy Podkrkonošské byli na základě výsledků župních přeborů nominováni také čtyři zástupci ze Sokola Dvůr Králové. Reprezentovat vyrazil tým ve složení Sára Erbenová, Tereza Hulíková, Filip Vlček a Jakub Mikyska.

Závodníci ve dvou dnech změřili síly v deseti disciplínách – plavání, šplhu, sprintu na 50 metrů, hodu kriketovým míčkem, skoku dalekém, běhu na 300 metrů a v gymnastickém čtyřboji – akrobacie, hrazda, přeskok, dívky lavička či kladina, hoši kruhy.

Dvorským závodníkům se republikový přebor opravdu vydařil. Díky výborným výkonům vybojovali devět medailí v jednotlivých disciplínách. Mikyska dvě zlaté za plavání a šplh, bronzovou v gymnastice. Vlček byl nejlepší v plavání a dva stříbrné kovy získal za atletiku a šplh. Hulíková brala dvě bronzové za gymnastiku a plavání a Erbenová se radovala ze zlata v gymnastice. Jakub Mikyska navíc vybojoval stříbro za všestrannost, v níž Filip Vlček skončil třetí. Sáře Erbenové unikl v této disciplíně o jediný bodík bronz a také Tereza Hulíková skončila na nepopulárním čtvrtém místě.

Královédvorští závodníci mají také velký podíl na skvělém umístění družstev podkrkonošské župy. Obě družstva vybojovala stejně jako v loňském roce titul přeborníka České obce sokolské.

Hlavní odměnou pro malé sokoly je pobyt na mezinárodním sokolském táboře v rakouských Alpách, kam je za odměnu vyšle ČOS.

(špa, to)