„Lvice" krajského rivala doma roznesly rozdílem čtyřiačtyřiceti bodů (100:56) a ujaly se vedení v sérii, která se hraje na tři vítězství. Druhý mač se hraje již v pátek od 18 hodin v Trutnově.

„Na našich holkách byla vidět obrovská chuť a bojovnost. Každá z nich ví, že dostane určitý časový úsek a musí ho umět využít, být v tu chvíli co nejproduktivnější či odvést na hřišti černou práci. Měly jsme velmi slušnou obranu, až na konci škoda některých faulů. Síla našeho týmu byla strašně znát. Bylo by ideální, kdyby hráčky nastoupily do každého utkání s takovým elánem. Snad na středeční výkon navážeme i v pátek," přála by si hradecká trenérka Romana Ptáčková.

Trutnov si je síly soupeře vědom, přesto výše výsledného skóre realizační tým zklamala. „Nechat si dát tolik bodů je strašně moc. Je to škoda, protože v první čtvrtině, kdy jsme ještě relativně čerství a naše obrana má nějakým způsobem fungovat, tak moc nefungovala," poukázal trenér Kapitulčin také na 29 inkasovaných bodů za úvodní čtvrtinu.

Nejen on sám věří, že odveta bude jiná a před vlastními fanoušky tým nedá kůži lacino.