Generálkou na ostrý start byla účast v prvním kole Českého poháru. Svěřenci trenéra Konečného si výhrami nad domácí Slavií Hradec a pražskou Pragou zajistili postup do dalšího kola. Do Českého ráje znovu po roce zavítá extraligový celek, tentokrát AERO Odolena Voda. Hrát se bude ve středu 11. října od 19 hodin.

Pohárové bitvy odehrála TJ Zikuda v nekompletní sestavě, když jí z různých důvodů chyběli Piskáček, Srb, Indra, Kunc, Šén, Kroužek a Čermák. I tak favorit turnaj bez problémů zvládl, když proti druholigovým vyzyvatelům neztratil set.

Proti hodně mladému týmu hradecké Slavie měly všechny tři sety podobný průběh. Outsider držel krok vždy zhruba do poloviny setu, poté se ale mladíci nedokázali vyvarovat několika chyb na příjmu i útoku a Turnov mohl slavit první výhru v nové sezoně.

Pražský soupeř se opíral o výkony bývalého extraligového nahrávače Nováka a smečaře Burrowa. I díky těmto dvěma hráčům se očekával vyrovnanější duel, ale napínavý byl pouze třetí set, kdy si hráči Pragy zvykli na kvalitní turnovský servis. Turnov jej vyhrál 28:26.

Přípravná i pohárová utkání ukázala, že se Tunovu znovu podařilo sestavit silný kádr. Nejen co se týče kvality, ale funguje i týmová chemie, což je před začátkem ligy dobrá zpráva. „Jelikož je v týmu několik nových hráčů, bude chvíli trvat, než začnou fungovat určité automatiky. Zápas od zápasu jsou ale týmové výkony lepší. O tom jak jsme skutečně připraveni, nám ale ukáží až úvodní ligové souboje,“ sdělil Krkonošskému deníku manažer TJ Zikuda Jan Šimůnek.

1. KOLO ČESKÉHO POHÁRU

TJ Zikuda Turnov – Slavia HK 3:0 (15, 20, 16)
TJ Zikuda Turnov – Praga Praha 3:0 (17, 21, 26)

Sestava TJ Zikuda: Folprecht (N), Starý, Kovář, Peníška (B), Vencovský (U), Bäumelt, Ducháč (S), Bukovjan (L)