Mezi závodníky byli i domácí jezdci a jezdkyně, jež se vydali na souboj s náročnou slopestyle tratí, která byla vybudována přímo v srdci areálu Svatý Petr. Trať zahrnovala několik skoků a railů a umožňovala jezdcům kreativitu jak v horní části, tak i na závěrečném, perfektně připraveném Big Air skoku.

Systém závodů byl následující. V ženských rozjížďkách vždy 2 nejlepší postoupily přímo do finále, třetí až pátá v pořadí se pak kvalifikovaly do semifinále. Mezi muži se přímo do finále kvalifikovali 3 nejlepší z každého heatu, dalších sedm pak do semifinále. V ženském semifinále se tak utká šest závodnic, mezi muži bude o postup do finále bojovat celkem 14 jezdců.

První se na trať vydaly ženy, v prní skupině se objevila i Šárka Pančochová, jež bojuje o body do kvalifikace na Olympijské hry a které se podle jejích vlastních slov v letošním roce ne zcela daří. „Vždy se mi povedou jízdy v tréninku a v závodě spadnu," uvedla v rohovoru před závodem Audi Snowjam. Druhou z domácích zástupkyň byla Kateřina Vojáčková, která v letošním roce závodí jak v juniorských, tak i seniorských zastávkách Světového poháru i Mistrovství Světa, sbírá zkušenosti i body pro Olympijské hry a patří k nadějným jménům českého snowboardingu. Bohužel ani jedna z domácích závodnic nedokončila na postupovém místě.

Po skončení ženských kvalifikací se ke slovu dostali muži, kteří vyjížděli na měkčí, sluncem a teplým jarním počasím poznamenanou trať. Ve dvou rozjížďkách se utkalo celkem 66 jezdců, mezi nimi i domácí Petr Horák, Jan Nečas či Martin Mikyska. Bohužel stejně jako mezi ženami se do zítřejšího finále ani do kvalifikace nedostal ani jeden z českých jezdců, i když Petru Horákovi, který skončil na 11. místě, unikl postup doslova o fous. Martin Mikyska skončil 14., Jan Nečas na 20. místě rovněž nedosáhl na účast v sobotních kvalifikacích. Důvod k oslavě má naopak americký snowboardista Redmont Gerard, který dnešní kvalifikaci vyhrál a postoupil přímo do finále. Jeho největší soupeř Jamie Nichols se totiž kvalifikoval z 10. místa do semifinále a tudíž se právě Gerardovi otevřela cesta k zisku křišťálového glóbu.

Program na zítřejší den:

Sobota 25.3.2017, Semifinále a Finále
• 09:30 – 11:30 Semifinále mužů a žen
• 13:00 – 15:20 Finále mužů a žen
• 15:30 Dekorování vítězů
• 18:50 – 19:50 Snickers BEST TRICK (Big air)