Byl jednou z hvězd republikového mistrovství novinářů v obřím slalomu. „Je vidět, že mladí kluci se tomu věnují víc než já,“ prozradil v rozhovoru stále vitální elegán.

Na sjezdovce v Rokytnici nad Jizerou jste měl možnost změřit síly mimo jiné s hokejovou legendou Dominikem Haškem. Jak jste si souboj s ním užil?
Dominik je pořád mladý a perspektivní sportovec. Navíc se mi přiznal, že na lyžích je častěji než já. Ono je to hodně o fyzičce, vyježděnosti. Bylo vidět, že mladí kluci se tomu věnují víc než já.

Podle výsledků jste ale patřil mezi lyžařskou „elitu“. To vás jistě potěšilo…
Pro mě je hlavní, že to všichni dojeli dolů ve zdraví a odreagovali jsme se od běžných starostí.

Ještě než jste se začal naplno věnovat dostihům, pracoval jste v Jeseníkách na Pradědu jako vlekař a později i jako šéf celého střediska, pomáhal jste i Horské službě. K lyžím máte dobrý vztah, že?
Byl jsem v mnohem lepší formě. Porážel jsem i jednoho polského závodníka, co jezdil Evropský pohár. V brankách jsem byl každý den, Dominik Hašek by dnes neměl šanci (smích).

Sám přiznáváte, že jste v minulosti hodně lyžoval. Dnes už tomu tak není?
Teď už mám jiné priority. Musím se věnovat tomu, aby bylo doma všechno v pořádku a já uživil lidi.

Prý jste před závody v Rokytnici musel porazit chřipku. Na vašem výkonu to ale nebylo tolik znát…
Posledních pět branek jsem už ani nevěděl, jak to jedu. Pouštěl jsem to dolů automaticky. Minulý týden jsem byl fakt vyřízený, chřipka mě dostala dolů.

Z lyží se přesuňme ke koňům. Trénujete s Tiumenem (Váňův elitní kůň pozn. autora) na další závod Velké pardubické?
Zatím na něm jezdili slabší jezdci nebo děti, ale teď už to bude končit a začne se připravovat vážněji. Od prvního dubna už bude makat víc než doteď. Doufám, že náš společný start na dalším ročníku Velké pardubické nic nezhatí. Rád bych tam zase byl.