Se skromnými cíli vstupovali místní volejbalisté do odvetné poloviny sezony. Nadále ale vítězí a neustále navyšují svůj náskok na čele tabulky.

V posledním kole přivítali hráči TJ Zikuda na domácí palubovce pražské Modřany. Ačkoliv trenérské duo Šimůnek – Strnad očekávalo vyrovnané zápasy, měl Turnov přesvědčivě po celé dopoledne i odpoledne navrch. Hosté byli proti takřka kompletnímu domácímu výběru neškodní.

Turnov – Modřany 3:0 (17, 22, 15)

Modřany jsou v tabulce v polovině pelotonu a v Turnově neměly být zcela bez šance. Domácí navíc nastoupili poměrně ospale a hosté po šestadvaceti odehraných míčích živili čtyřbodový náskok. Pak se ale parta okolo bývalého reprezentanta Konečného probrala a začala soupeře naprosto válcovat.

„Povedlo se nám zaznamenat několik bodových sérií při vlastním podání, skóre jsme otočili a nakonec jasně zvítězili 25:17. Obrat vzal hostům vítr z plachet, další dva sety jsme získali jasně," poznamenal k zápasu trenér Turnova Jan Šimůnek.

Turnov si připsal do kolonky tři vyhrané sety, žádný ztracený a hlavně tři body. Utkání vyhrál zcela suverénně.

TJ Zikuda Turnov: Folprecht, Charousek, Kovář, Konečný, Melich, Vacík (Libero – Vojta). Střídali: Uhlárik, Strnad, Marek, Novák.

Turnov – Modřany 3:0 (18, 23, 25)

Dvě změny v sestavě, přesto dál neohrožené představení. I s Novákem a Uhlárikem v sestavě nedal Turnov odevzdanému soupeři jedinou šanci. Od začátku měli domácí vývoj zápasu pevně ve svých rukou, diktovali tempo a dostali se do vedení 1:0.

„Pak jsme ale nepochopitelně polevili. Hosté se z kraje druhého setu dostali do hry a díky dobrému servisu vedli. Po druhém oddechovém času jsme se ale znovu probudili," liboval si kouč Šimůnek.
Lídr tabulky zlepšil bloky, využíval pestrou škálu útočných zakončení a vyrovnanou koncovku získal pro sebe. Ve třetí sadě se hrálo dlouho vyrovnaně, Modřany byly blízko vítězství, vedly 24:22 a sahaly po prodloužení zápasu.

To ale nakonec Turnov odmítl. Zabral, utkání rychle otočil a po druhém vítězství 3:0 mohl bujaře slavit.

TJ Zikuda Turnov: Novák, Charousek, Kovář, Konečný, Melich, Vacík (Libero – Vojta). Střídali: Konečný, Folprecht, Strnad, Marek.

V příštím kole čeká na lídra boj o absolutní čelo. Na domácí palubovce totiž v sobotu přivítá druhý tým z Mladé Boleslavi. Ten by měl dorazit i s exextraligovým Markem Dlouhým nebo turnovským odchovancem Patrikem Feštrem. V dresu Turnova by se naopak měl po pauze objevit znovu Peter Pláteník. Utkání startují v 9 a 13 hodin.

Ostatní výsledky: Mladá Boleslav – Domažlice 1:3 a 3:1, Chabařovice – Ervěnice 3:0 a 3:0, Sokolov – Netolice 1:3 a 1:3, Jablonec nad Nisou – Liberec 3:0 a 3:2.

Trenér: Rozhodnuto není!

Jeho tým míří za prvenstvím v druholigové skupině, přesto polovina trenérského vedení lídra tabulky JAN ŠIMŮNEK stále brzdí emoce. Ví, že jeho tým stále čekají těžká utkání.

Vedete o dvanáct bodů. To už je slušný náskok, že?
Momentálně jsme sice v čele, ale soutěž ještě není zdaleka u konce. Čekají nás ještě čtyři kola s kvalitními soupeři. To je 8 utkání a ve hře je ještě 24 bodů.

Od kterého soupeře čekáte největší odpor?
Všechno jsou vesměs týmy z horní poloviny tabulky, takže očekávám tuhé bitvy. Doma se už v sobotu utkáme s druhou Mladou Boleslaví. Poté nás čeká zájezd ke čtvrtým Chabařovicím, následovat bude domácí souboj s o záchranu bojujícím Sokolovem a soutěž zakončíme v Jablonci. Nebude to nic lehkého!

Zápas s Mladou Boleslaví ale může přinést téměř definitivní rozuzlení sezony, souhlasíte?
Pojizerské derby s Boleslaví by mělo v sobotu opět zaplnit turnovskou halu. Třeba podobně jako v prosinci, kdy přijel Jablonec. Tehdy tu bylo 200 diváků! Mladá Boleslav předvádí výborný volejbal, kdy především díky Markovi Dlouhému, který tým posílil z extraligových Benátek, vyměnila boj o záchranu za aktuálně 2. místo. Další pikantností v boleslavském dresu je turnovský odchovanec Patrik Feštr, který se bude jistě chtít ve svém rodišti vytáhnout. My bychom rádi vyléčili šrámy a šli do zápasu v plné síle i s Konečným a Pláteníkem, který se od domácího zápasu s Jabloncem v našem dresu kvůli časovému vytížení neobjevil. Věřím, že si diváci najdou cestu do turnovské haly a vytvoří opět odpovídající atmosféru boji o čelo tabulky.