Horkým kandidátem na prvenství, jehož loni dosáhli hráči Turnova A, je však Nový Bor. Ten soutěži už dlouho vévodí a v sobotu vyrazí na palubovku Vysokého nad Jizerou, kde se na dalších šest bodů příliš nenadřel.

Vysoké n. J. – Nový Bor 0:3 (-16, -19, -14) a 1:3 (-15, 22, -19, -19)

Vysoké hlavně dopoledne nedostalo žádnou šanci. Když ve druhém setu nasbíralo 19 vítězných míčů, asi netušilo, že to bude nejlepší výkon v rámci utkání. Lídr tabulky sehrál jednostrannou partii a v nejkratším možném čase rozhodl o své výhře. O zlepšení se domácí hráči chtěli pokusit po přestávce na oběd. Sebrali sice favoritovi set, když vyrovnávali na 1:1, pak ale padli dvakrát shodně 19:25 a bylo rozhodnuto.

Turnov C – Železný Brod 3:0 (11, 11, 17) a 3:0 (23, 16, 18)

Díky zaváhání České Lípy B se turnovská rezerva posunula na druhé místo v tabulce. Proti poslednímu Železnému Brodu neměla příliš potíže. V prvním utkání dovolili domácí hráči soupeři celkem jen 39 míčů a za tři sety je doslova smetli. Odpoledne soupeř kladl větší odpor, ale i tentokrát zůstal stav jednoznačný. Železný Brod jen potvrdil, že se v letošním roce hodně trápí. Turnov naopak dál pokračuje v kvalitních výkonech a získal už šesté vítězství v řadě.

V příštím kole mají hráči z Turnova volno, Vysoké hraje v Českém Dubu.

Ostatní zápasy 29. a 30. kola: Stráž nad Nisou – Česká Lípa B 3:0 a 3:1, Český Dub – Smržovka 0:3 1:3, Rumburk – Mnichovo Hradiště 0:3 a 3:2.

Aktuální program – sobota: Mn. Hradiště – Smržovka, Nový Bor – Stráž nad Nisou, Česká Lípa B – Tanvald. Neděle: Český Dub – Vysoké n. J.