Vůbec poprvé ve dvouleté historii svého působení ve II. lize totiž na domácí palubovce neuhráli proti soupeři ani jeden set. V tabulce se jim tak vzdálila vysněná třetí příčka, na kterou si přitom před soubojem s lídrem brousili zuby.

VK Tambor Dvůr Králové – TJ Žďár nad Sázavou 0:3 (-21, -13, -21)

Dvoráci neměli důvod si na soka z Vysočiny nevěřit. Na jaře totiž podkrkonošský celek předváděl velice dobré výkony a Žďár už v několika předchozích duelech potvrdil, že umí ztrácet body. Do sportovní haly Strž ale hosté přijeli jako skvěle vyladěný stroj a domácím bojovníkům v prvním klání vlastně ani „nedali čichnout".

Dopolední zápas nepřinesl nijak poutavou hru. Soupeř potvrzoval roli favorita přesností v útoku, ale hlavně skvělou obranou. Tambor se těžkou prosazoval na smeči, ať už za to mohly vlastní chyby nebo soupeřova kvalita. Největší rozdíl mezi oběma soky činily žďárské bloky. Především druhý set byl hluchým obdobím ve hře Dvora a debakl 13:25 hovořil za vše.

VK Tambor Dvůr Králové – TJ Žďár nad Sázavou 0:3 (-22, -24, -19)

Před odvetou si domácí hráči rozhodně měli co říct a k potěše jejich příznivců již byl odpolední zápas mnohem atraktivnější. Pohled na konečné skóre ve všech sadách se ale příliš neměnil. Dvůr se snažil, soupeři nedával nic zadarmo, v sobotu to pro VK Tambor ale nebyl šťastný den. Za vše hovoří prohospodaření náskoků ve druhé a třetí sadě. Nejprve domácím nestačilo vedení 22:16 (!), poté se zase dokázal rozplynout náskok 10:4.
Vedoucí celek tabulky si prostě do Strže přijel pro šest bodů a ty si také po velmi dobrém výkonu odvezl.

Další výsledky 15. kola

Dansport Praha – Střelice 3:0 a 3:1, Hrotovice – Česká Třebová 3:0 a 3:0, Modřany – Malšovice 2:3 a 0:3, Hronov – Chvaletice 3:1 a 3:0.

Program 16. kola (7. března)

Sobota 9.00: Česká Třebová – Hronov. 10.00: Žďár n. S. – Hrotovice, Malšovice – Dvůr Králové, Střelice – Modřany. 11.00: Chvaletice – Dansport.