Přechod na sníh jako by ji skoro mrzel, když se o něm rozpovídá. „Bavilo mě to, běhání je pro mě radostný smysl života," řekla. V Běchovicích se stala mistryní republiky v silničním běhu, běhala atletickou extraligu, v půlmaratonu splnila limit na mistrovství Evropy a má v hledáčku start v maratonu. A není vyloučeno, že by mohla splnit limit na olympijské hry do Ria, který má hodnotu 2:35 hodiny.

Ale z běžeckého módu se nyní Vrabcová-Nývltová musí přepnout do lyžařského. „Když já ty kolečkové lyže moc ráda nemám, běh je přirozený a já si ho užívám. Běžecká příprava je pro lyžování nejdůležitější. Ale ani lyže jsem až tak nešidila," ujistila s úsměvem běžkyně, která na kolečkových lyžích vyhrála MČR. „Je jasné, že teď přijde nejdůležitější lyžařská příprava, těžké tréninky na speciální lyžařskou sílu," uvedla. S reprezentací nyní odjede na soustředění na Dachstein a do Gällivare.

Vrabcovou-Nývltovou stále občas trochu trápí zdravotní potíže, které měla v přípravě na minulou sezonu. Tehdy bakteriální infekce léčila mnoha antibiotiky, prodělala hromadu testů. I letos vypadá pohuble. „Souvisí to s potížemi, ale už je to docela dobré, poslední dva týdny jsem to docela dohnala," pousmála se lyžařka. „Táhne se to se mnou rok a půl a ještě to není pořádně vyřešené, je to nahoru dolů," uvedla.

Potíže ale hází za hlavu a těší se, jak bude bojovat o vylepšení šestého místa v celkovém pořadí Tour de Ski. Přípravu stihne, byť moc času nezbývá. „Stihne se to, mám to tak připravené, pokud se nestane něco neočekávaného. Už na prvních závodech Světového poháru budu jen ryzí lyžařka," prohlásila. „Ale uspět na Tour bude obtížnější, bude větší konkurence, není MS ani OH, navíc sprinty mi nesedí čím dál víc. Ale je to můj cíl," uvedla.

Další cílem je domácí zastávka SP v Novém Městě na Moravě, kde se po několika letech opět jede distanční závod. „To by mohlo také dopadnout dobře," věřila v úspěch i na konci ledna na Vysočině.

Vrabcová-Nývltová není první, kdo kombinuje letní a zimní sport na vrcholové úrovni. Příkladem jsou běžkyně na lyžích a cyklistky Kateřina Neumannová a Kateřina Nash či rychlobruslařka a cyklistka Martina Sáblíková. „Dá se to," tvrdí lyžařka.

Kdyby teď přijala pozvánku na maraton ve Frankfurtu, který se poběží 25. října, nejspíš by při aktuální běžecké formě splnila limit na olympijské hry do Ria. „Ta šance by byla hodně reálná," řekla Vrabcová-Nývltová. Jenomže kvůli přípravě na zimu běžet nemůže a musí se spokojit s pravděpodobně jedinou šancí 8. května při Pražském maratonu.

„To budu mít málo času, abych se dokázala připravit. Každopádně si ten maraton chci zkusit zaběhnout, a když se podaří limit, tak je bude bonus navíc," uvedla. Co je jisté, že v červenci pojede na atletické ME do Amsterodamu. Nově je totiž v programu půlmaraton, v němž už Vrabcová-Nývltová limit má. To už z ní bude opět atletka