Ještě jednou si tak sáhnout na míč… Hráčskou kariéru ukončil před rokem, ale ten poslední zápas absolvuje až tuto sobotu. Holický odchovanec Jiří Welsch (na snímku) ale nebude jediný, kdo se bude v pardubické ČSOB Pojišťovna ARENĚ loučit. Spolu s ním dá vale palubovkám také bývalý spoluhráč Luboš Bartoň.

A nebude to loučení ledajaké. Ba naopak. Takové nemá v basketbalových dějinách České republiky obdoby. Oba dva byli světoběžníci a tak v jejich týmech nastoupí zahraniční borci.

Jiří Welsch si předjednal na soupisku velkého kamaráda a svého pokračovatele v NBA. Ano, řeč je o Tomáši Satoranském. Další známá jména jsou Boštjan Nachbar, Carlos Jimenez, Petr Czudek.

Luboš Bartoň si „posichroval“ druhé současné české eso Jana Veselého. Dále v týmu nastoupí Erazem Lorbek, Alex Mumbru a Petr Treml.

Kromě samotné bitvy dvou českých ikon, která vypukne v 16 hodin, se mohou příchozí fanoušci oranžového míče těšit (od 14.00) na unikátní věc.

„FIBA uspořádala ve spolupráci s národními federacemi účastnických států mistrovství světa tour trofeje po celém světě. Jelikož se čeští basketbalisté po dlouhých 37 letech kvalifikovali mezi světovou smetánku, budeme mít tu čest přivítat trofej pro světové šampiony také v České republice. Fanouškům se tak naskýtá jedinečná možnost vyfotit se s ní ve fanzoně před pardubickou arenou,“ vysvětluje Martin Peterka PR manažer české reprezentace.

Zdroj: ČBF