Letošní ročník rozhodně patřil k těm velmi vydařeným. Všechny závody byly perfektně zorganizovány a účastníci si při nich vyzkoušeli několik druhů počasí i různorodé povrchy. Poslední klání v Havlovicích se běželo za rekordního mrazu a zvítězil v něm symbolicky Matěj Zima ze Rtyně v Podkrkonoší. Ženám vládla Renata Hájková z TJ Maratonstav a oba běžci se stali i absolutním vítězi bez rozdílu kategorií.

Celého seriálu, který začínal Mikulášským během v Úpici a končil právě v Havlovicích, se zúčastnilo celkem 906 (!) závodníků ve všech věkových kategoriích. Aby byli celkově vyhodnoceni jednotlivci, museli absolvovat nejméně pět různých závodů a o místa na stupních vítězů se vedly tuhé boje až do posledního startu.

Zakončení celého seriálu je naplánováno na tuto neděli a hostit jej bude městský sál v Úpici. Chybět znovu nebude kulturní program a odměněni budou nejaktivnější závodníci.

Předcházet této sportovně-společenské akci navíc bude ještě tradiční „Úpická desítka“. Kompletní výsledky ZBL lze najít na www.maratonstav.cz.

ÚPICKÁ DESÍTKA ZAHÁJÍ DALŠÍ PRESTIŽNÍ SERIÁL
Zimní běžecká liga za sebou ještě nemá ani slavnostní vyhlášení a už je tu další akce. Tuto neděli se rozběhne celoroční běžecká soutěž o nejlepšího běžce východních Čech, která začíná tradičně v Úpici na Úpické desítce. Běh bude odstartován ve 13 hodin a předcházet mu budou klání v mládežnických kategoriích na tradičních úpických okruzích. Vlastní závod je obrátkový, vedený pěkným údolím do Havlovic, téměř rovinatý, přesně změřený. Start je před kulturním domem v Úpici, vyhlášení proběhne na městském sále.