Spousta sportovních výsledků a událostí hýbala děním v podkrkonošském regionu. Zajímali jste se hodně o úspěchy svých krajanu? To můžete zjistit právě dnes v silvestrovském kvízu.

1. Už za týden se bude ve sportovní hale Orlovna pojedenácté konat turnaj v malé kopané „O pohár starosty města". Vzpomenete si, kdo ve Rtyni vyhrál 10. ročník?
a) Káňata Broumov
b) FC Cuba Libre
c) Fefermint Boys
d) turnaj se neuskutečnil

2. Ve středu 27. ledna Společenský dům v Jilemnici hostil slavnostní vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec okresu Semily za rok 2016. Kdo zvítězil mezi dospělými jednotlivci? Vzpomenete si?
a) Roman Koudelka
b) Jaromír Mazgal
c) Čestmír Kožíšek
d) Jan Kazda

3. Trutnovským hokejistům se na konci ledna v hale Bíliny povedl málo vídaný kousek. Kolik vteřin stačilo trojici A. Půlpán – Kastner – Ukhin, aby ze stavu 1:1 vystřílela vedení 4:1?
a) 20 vteřin
b) 25 vteřin
c) 30 vteřin
d) 55 vteřin

4. Hned první únorový den patřil na stránkách Krkonošského deníku hodnocení sezony sálových fotbalistů jilemnického SICA. Na které pozici viděl trenér Milan Szabo své svěřence po základní části?
a) druhé
b) čtvrté
c) šesté
d) osmé

5. Volejbalisté TJ Zikuda Turnov také v sezoně 2015/2016 dokráčeli do vyřazovacích bojů. Ve čtvrtfinále ale jejich pouť sezonou skončila. Na kterém soupeři si svěřenci trenéra Jana Šimůnka vylámali zuby?
a) Brno B
b) Nymburk
c) ČZU Praha B
d) Dobřichovice

6. Ve Vrchlabí před nedávnem vyrostl nádherný fotbalový areál a v něm se uskutečnil premiérový ročník Zimní ligy „starých gard". Které mužstvo turnaj dokázalo vyhrát?
a) FC Vrchlabí
b) Jiskra Podhůří
c) Stará garda Školák
d) Sokol Horní Branná

7. Turnovský hokej se v minulé sezoně po letech vrátil do mistrovských soutěží dospělých a hned v premiéře se místní hráči dostali do play off. V něm si celý region užil pojizerské derby s Lomnicí. Jakým výsledkem čtvrtfinálová série, hraná na dva vítězné duely, skončila?
a) Turnov vyhrál 2:0
b) Turnov vyhrál 2:1
c) 2:0 pro Lomnice
d) 2:1 pro Lomnici

8. Basketbalistky trutnovské Kary se také v sezoně 2015/2016 probojovaly do Final Four Středoevropské ligy. Jak si tým trenéra Jozefa Rešetára v Ružomberoku vedl?
a) turnaj ovládl
b) získal stříbro
c) slavil bronz
d) skončil čtvrtý

9. Až při šestadvacátém ročníku Úpické laťky padla bájná dvoumetrová hranice. Kolik centimetrů skočil nový rekordman David Šutera z AK Olomouc?
a) 201 cm
b) 203 cm
c) 205 cm
d) 207 cm

10. Vlastní hokejové Nagano si v úvodní čtvrtině roku 2016 prožili fanoušci královédvorského klubu HC Rodos. Jejich tým se po letech probojoval do finále krajské ligy. Nakonec svěřenci trenéra Topola skončili druzí. Kdo se stal jejich přemožitelem?
a) HC Náchod
b) Spartak Nové Město
c) BK Nová Paka
d) HC Jaroměř

11. Dramatickou zápletku přinesly kvalifikační boje baráže o II. ligu hokejistů. Ve skupině se o jediné postupující místo praly tři týmy a rozhodlo až poslední dějství. Kdo se nakonec radoval a v baráži svedl souboj s dnes již druholigovým celkem David Servis České Budějovice?
a) Dvůr Králové n. L.
b) Lomnice n. P.
c) Mělník
d) Cheb

12. Basketbalisté Trutnova se ve čtvrtém měsíci roku 2016 rozloučili s druhou ligou. Sestup neodvrátila ani výhra v posledním ligovém utkání sezony. Kdo byl tehdy soupeřem Kary?
a) Košíře
b) Šlapanice
c) Liberec
d) Ostrava

13. Podruhé v řadě oslavily zisk bronzových medailí v Ženské basketbalové lize hráčky Kary Trutnov. Kdo byl tentokrát jejich soupeřem v třízápasové bitvě o bronz?
a) Nymburk
b) Slavia Praha
c) Valosun Brno
d) Hradec Králové

14. Město Trutnov každoročně oceňuje největší osobnosti trutnovského sportu. Kdo v měsíci dubnu získal a přebral Sportovní cenu města Trutnova za rok 2015?
a) Martina Elhenická
b) Eva Vrabcová
c) Kateřina Hindráková
d) Tomáš Filippi

15. Fotbalista Havexu Strážné Miroslav Absolon se stal záporným hrdinou jarního 19. kola okresního přeboru na Trutnovsku. Při utkání na hřišti vrchlabské rezervy totiž inzultoval rozhodčího Seidela, za což si následně „vykoledoval" 24 měsíců trvající distanc a pokutu 7000 korun. Jakým způsobem arbitra poslal k zemi?
a) úderem pěstí
b) kopancem mezi nohy
c) hlavičkou do obličeje
d) hrubým vražením

16. Vítězem okresních přeborů se na Trutnovsku a Semilsku staly dva kluby, na něž poté v krajské soutěži čekala velká premiéra. Které kluby na jaře slavily tituly okresních přeborníků?
a) FC Mladé Buky a SK Studenec
b) TJ Jiskra Kocbeře a TJ Jiskra Libštát
c) TJ Sokol Staré Buky a TJ Sokol Nová Ves
d) TJ Baník Rtyně a SK Jívan Bělá

17. Již tradičně zaplňovala stránky Krkonošského deníku soutěž čtenářů fotbalové Tip liga. Kteří dva její účastníci ovládli jarní a posléze podzimní část v roce 2016?
a) Jiří Pelák a Otakar Jón
b) Jan Gabrle a Milan Sůra
c) Václav Herout a Marek Birke
d) Milan Řehák a Miloš Dvořák

18. Závěr měsíce června v Havlovicích tradičně patřil populárnímu turnaji v malé kopané. HAPO zažilo svůj již 39. ročník! S dvacetikilovým pohárem a havlovickým vodníkem se v místním potoku vykoupal vůbec poprvé nový vítěz. Který tým se jím stal?
a) FC Sychrov
b) RC Červený Kostelec
c) FC Kodymka Praha
d) Kohouti Studnice

19. Četli jste Krkonošský deník také v červenci? Potom jistě víte, kdo ovládl hlavní kategorii OPEN při mezinárodním závodě v downhillovém skateboardingu Kozákov Challenge.
a) Thiago Gomes Lessa
b) Adam Persson
c) Vojta Žáček
d) Carlos Paixao

20. Atlet a triatlet Michal Hanyk se v polovině prázdnin zúčastnil mistrovství České republiky starších žáků v terénním triatlonu. Jak si turnovský mladík v severočeském Mostě vedl?
a) skončil druhý
b) překvapil bronzem
c) závod nedoběhl
d) zvítězil

21. Česká reprezentace dívek do 18 let v basketbalu 3x3 letos sbírala úspěchy v Evropě i ve světě. Která z trutnovských hráček se výraznou měrou podílela na skvělých výsledcích reprezentace, které vrcholily na MS ve španělské Zaragoze?
a) Anna Rylichová
b) Aneta Váchová
c) Tereza Patočková
d) Adéla Vymazalová

22. Fotbalový MOL Cup na jaře čekají čtvrtfinálové duely. Z regionálních zástupců si letos 1. kolo zahráli pouze fotbalisté Dvora Králové. Který třetiligový celek je z pohárové soutěže vyřadil?
a) SK Převýšov
b) MFK Chrudim
c) Olympia Hradec Král.
d) Benátky nad Jizerou

23. Na začátku osmého měsíce v roce hostili královédvorské tenisové kurty prestižní JUTA CUP. Která dvojice ovládla mužskou a ženskou část turnaje ve dvouhře i čtyřhře?
a) Michal Bíško – Petra Melounová
b) Michael Vrbenský – Kateřina Křížová
c) Vojtěch Adámek – Tereza Polanská
d) Michal Vágner – Adéla Jarošová

24. Třetího ročníku Krkonošského cyklomaratonu se v srpnu zúčastnilo 614 sportovců! Vzpomenete si, kdo vyhrál hlavní závod na 140 kilometrů?
a) Jan Kovář (Whirpool Author)
b) Tomáš Paprstka (Expres CZ – Merida Kolín)
c) Alois Kaňkovský (Whirpool Author)
d) Peeter Pruus (Rietumu-Delfin)

25. Obrovského úspěchu na 63. ročníku Volejbalové Dřevěnice dosáhli hráči prvoligového TJ Zikuda Turnov. Na kterém místě se tým v extraligové konkurenci umístil?
a) celý turnaj vyhrál
b) hráči skončili druzí
c) TJ Zikuda brala bronz
d) mužstvo bylo čtvrté

26. Vítězem Okresního poháru Fotbalové asociace České republiky se na Trutnovsku stali hráči Mladých Buků. Který hráč jedinou trefou rozhodl finálový duel proti Žacléři?
a) Pavel Ruml
b) Pavel Hrubeš
c) Tomáš Brhel
d) Jakub Spurný

27. Rekordní trest (pro letošek) vyřkla na konci měsíce září Disciplinární komise Okresního fotbalového svazu. Za inzultaci rozhodčího jej dostal bernartický František Otradovský. Kolik měsíců si tento hříšník od fotbalu odpočine?
a) 12 měsíců
b) 18 měsíců
c) 24 měsíců
d) 30 měsíců

28. Obrovsky dramatický souboj přinesl hlavní závod žen při letošním 32. ročníku Velké ceny města Trutnova v plavání. Jak dopadla bitva mezi domácí Martinou Elhenickou a polskou závodnicí Alicjou Tchórzovou?
a) trutnovské plavkyni titul utekl o čtvrt vteřiny
b) Martina vyhrála o pouhou desetinu sekundy
c) o jedinou desetinku byla šťastnější Polka
d) jejich souboj skončil zcela netradiční remízou

29. Dalšího volejbalového svátku se v polovině října dočkali hráči TJ Zikuda Turnov. Vzpomenete si, který extraligový soupeř zavítal do Českého ráje, aby ve 2. kole Českého poháru ukázal sílu nejvyšší domácí soutěže?
a) VK Dukla Liberec
b) AERO Odolena Voda
c) SK Ústí nad Labem
d) VK Benátky nad Jizerou

30. Fantasticky vyšel měsíc říjen v krajské soutěži I. A třídy fotbalistům Bílé Třemešné. Vyhráli v něm všechna svá utkání se skóre 22:0! Kolik zápasů v tomto období Sokol odehrál?
a) 4 utkání
b) 5 utkání
c) 6 utkání
d) 7 utkání

31. Životního úspěchu na podzim dosáhl thajboxer trutnovských Highlanders, který v chorvatském Splitu získal titul mistra Evropy v kategorii do 86 kilogramů. Jak se třiadvacetiletý reprezentant a přítel bývalé basketbalistky Trutnova Andrey Ovsíkové jmenuje?
a) Jaroslav Lauda
b) Jaromír Louda
c) Jan Klinda
d) Jakub Klauda

32. Trutnovští fotbalisté na jaře v derby od Dvora inkasovali na domácí půdě debakl 0:6. Na podzim ale soupeři porážku oplatili a vyhráli jasně 3:0. Který borec v zápase zaznamenal dvě branky?
a) Jakub Matějka
b) Martin Kejzlar
c) Vladimír Marks
d) Petr Holubec

33. Turnovská házená v listopadu oslavila 90. výročí založení oddílu. Historie místního klubu sahá až do roku 1920, založen však byl až o šest let později. Oslavy v Českém ráji vyšperkoval osmifinálový duel Českého poháru. Který špičkový tým v něm s TJ Turnov změřil síly?
a) Sparta Praha
b) Dukla Praha
c) Slavia Praha
d) Bohemians Praha

34. Po dlouhé době na čele I. A třídy přezimuje podkrkonošský tým. Který z pěti reprezentantů našeho regionu je po první polovině soutěže na první příčce?
a) SK Sparta Úpice
b) MFK Trutnov B
c) Tatran Hostinné
d) FC Vrchlabí

35. Házenkáři Dvora Králové nad Labem v podzimní části I. ligy na domácí palubovce vyhráli všechna svá utkání. Kolik jich bylo?
a) 4 utkání
b) 5 utkání
c) 6 utkání
d) 7 utkání

Správné odpovědi…

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

1. c)  2. a)  3. b)  4. c) 5. a)  6. b)  7. d)  8. c) 9. c) 10. a) 11. c) 12. b) 13. d) 14. a) 15. c) 16. b) 17. d) 18. b) 19. b) 20. d) 21. a) 22. d) 23. a) 24. d) 25. b) 26. c) 27. b) 28. d) 29. b) 30. b) 31. d) 32. b) 33. c) 34. d) 35. a)