Instagram funguje od roku 2010. Na světě ho alespoň jednou využilo téměř 1, 5 miliardy lidí. V Česku pak jde zhruba o 3 miliony lidí, a to převážně ve věku do 35 let. Jak je obecně známo, Instagram je postaven na fotografiích a krátkých videích, prostřednictvím kterých jejich uživatelé sdílejí se světem své soukromí, jako jsou tipy na výlety, zábavu, úspěchy, rodinné fotky, zážitky, zajímavosti i myšlenky. Taktéž mohou hodnotit a komentovat příspěvky dalších uživatelů, které takzvaně sledují.

Tady Petr
VIDEO: Game Over! Zakladatel značky Oculus přišel se sebevražednými VR brýlemi

Redaktorka listu US Today Olivia Munson se proto rozhodla zjistit, kdo má nejvíce sledujících. Použila k tomu analytickou webovou stránku socialblade.com a sestavila žebříček TOP 5 aktuálně nejsledovanějších účtů.

5. místo - Selena Gomez

@selenagomez (341 milionů sledujících)

Americká zpěvačka, skladatelka, herečka a módní návrhářka, která je druhou nejsledovanější ženou na Instagramu.

4. místo - Lionel Messi

@leomessi (356 milionů sledujících)

Argentinský fotbalový reprezentant, který nyní hraje za francouzský klub Paris Saint-Germain FC. I přes svůj věhlas však není nejsledovanějším sportovcem.

3.místo - Kylie Jenner

@kyliejenner (364 milionů sledujících)

Americká modelka, návrhářka, podnikatelka a filantropka. Je vůbec nejsledovanější ženou na sociální síti Instagram.

2. místo - Cristiano Ronaldo

@cristiano (474 milionů sledujících)

Portugalský fotbalista a reprezentant, stejně jako Messi jedna z největších sportovních legend posledních desítek let. Na Instagramu je celosvětově jako konkrétní osoba nejsledovanější.

1. místo - Instagram

@instagram (539 milionů sledujících)

Vůbec nejsledovanějším profilem na Instagramu je profil Instagramu jako takového. V oblibě ho má přes půl miliardy lidí.

PO KLIKNUTÍ SE SPUSTÍ VIDEO.