Za 16 let existence firma zvýšila počet zaměstnanců na dnešních dvě stě a původní sortiment vzrostl na zhruba 350 pekařských a cukrářských výrobků. BEAS svými výrobky zásobuje Královéhradecký a Pardubický kraj. Pekárna vyrábí 362 dnů v roce, kdy je v provozu celkem deset výrobních linek.
Provozovna pekárny prošla kompletní rekonstrukcí a přístavbou nových výrobních hal, čímž rozšířila své výrobní kapacity. Hodinový výkon tak dosahuje například 1600 kusů chleba a 23 000 kusů rohlíků.


V letech 2002 až 2005 zahájil BEAS další etapu svého vývoje investicí přesahující 150 milionů korun do dobudování pekárenského závodu. K těmto rozsáhlým investicím firmě napomohly dotace v rámci Sektorových operačních programů. Z těchto peněz byla postavena zcela nová výrobní hala, expediční prostory a zázemí firmy. Nejdůležitějším zdrojem byla dotace v rámci Operačního programu průmysl a podnikání, kterou firma použila na výrobní linku na běžné pečivo, na páry a chlazení s využitím odpadního tepla.


Pekárna Lično se především zaměřuje na kvalitu svých výrobků. Například Ličenský chleba se vyrábí pomocí přírodních kvasů. Ličenský chleba, rohlík a dalších 13 výrobků splňuje sedm nadstandartních kritérií a je oceněno národní značkou kvality Klasa.

Kvalitu a chuť těchto výrobků ocenili konzumenti v soutěži Potravina a Potravinář roku v Královéhradeckém kraji. Pekárna Lično získala v loňském roce absolutní vítězství v této soutěži a letos toto prvenství obhájila. V současnosti firma BEAS staví novou čističku odpadních vod v provozovně Lično a také zpracovává projekt výstavby nové pekárny na Královédvorsku, kde zakoupila v řešené průmyslové zóně 15 hektarů pozemků.