VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Dort jako odměna za vysvědčení

VÝCHODNÍ ČECHY - Rodiče žáčků a studentů, jejichž vysvědčení se jim bude zamlouvat, možná právě teď přemýšlejí o odměně ve formě dortíčku nebo dortu. Věříme, že recepty a snímek sladkého pokušení potěší děti, mládež i dospělé

23.6.2007
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Alena Kaňková

Dort Pikaču Korpus: 5 vajec, 150 g cukru krupice, lžíce vody, 200 g hladké mouky, půl sáčku kypřicího prášku. Náplň: 150 ml mléka, 70 g cukru krupice, půl sáčku vanilinového cukru, 25 g pudinkového prášku, 125 g másla, 500 g modelovací hmoty na potažení (možno zakoupit v cukrárnách). Z vajec, cukru krupice a vlažné vody vytvoříme pevnou pěnu, do které zlehka zamícháme prosátou mouku s kypřidlem. Hmotu rozetřeme na plech podobně jako na roládu a upečeme při teplotě 200 ºC.

Po upečení z delší strany plátu odřízneme pruh o velikosti zhruba 10 x 20 cm, který odložíme. Vzniklý velký plát naplníme krémem připraveným tak, že větší část mléka s cukrem přivedeme k varu, menší část si rozmícháme s pudinkovým práškem a do horké směsi mléka s cukrem ji vlijeme. Po asi dvouminutovém provaření necháme vychladit a poté postupně zašleháme máslo, můžeme ochutit kakaem, kokosem, ořechy apod.

Naplněný plát stočíme od neodříznuté strany na délku, vzniklý tvar zabalíme do fólie a vytvarujeme do podoby připomínající láhev se silnějším hrdlem, necháme i s fólii zatuhnout. Po zatuhnutí potáhneme mandlovou hmotou a dozdobíme do požadované podoby podle fantazie. Čokoládová podkova Korpus: 7 vajec, 210 g cukru krupice, 2 lžíce vody, 210 g hladké mouky, 35 g kakaa. Náplň: 300 ml mléka, 70 g cukr krupice, 1 sáček vanilinového cukru, 50 g pudinkového prášku, 1 máslo, kakao, čokoláda na vaření, 100% tuk. Vejce, cukr a 2 lžíce teplé vody vyšleháme do husté pěny, poté opatrně zamícháme prosátou mouku s kakaem. Vzniklou směs dávkujeme do formy ve tvaru podkovy a pečeme při teplotě 180 ºC. Po vychladnutí rozkrojíme na tři části a plníme krémem, který si připravíme tak, že větší část mléka s cukrem přivedeme k varu, menší část si rozmícháme s krémovým práškem a do horké směsi mléka s cukrem ji vlijeme. Po provaření v délce asi 2 minut necháme podkovu vychladnout a poté postupně zašleháme máslo, můžeme ji ochutit třeba kakaem. Naplněný korpus necháme v lednici vychladit asi na dvě až tři hodiny.

Po vychlazení jej polijeme polevou z čokolády na vaření a ze stoprocentního tuku (poměr je tři ku jedné). Po potažení a zatuhnutí polevy dort libovolně dozdobíme. Lázeňský dort Korpus: 3 vejce, 90 g cukru krupice, lžička vody, 120 g hladké mouky, 1/5 sáčku prášku do pečiva. Náplň: 200 ml mléka, 75 g cukru krupice, 150 g vlašských ořechů, 150 g másla. Dohotovení : 250 ml smetany ke šlehání. Vejce, cukr a lžičku teplé vody vyšleháme do husté pěny, poté opatrně zamícháme prosátou mouku s kypřidlem, vzniklou směs dávkujeme do kulaté dortové formy a pečeme při teplotě 180 ºC. Po upečení necháme vychladnout a potřeme náplní, kterou si připravíme tak, že vaříme mléko s cukrem a vlašskými ořechy do změknutí, do vychladlé směsi postupně zašleháme máslo. Potřený korpus necháme v lednici asi hodinu, poté na něho naneseme ušlehanou smetanu a dozdobíme. Nabízené dorty i široký sortiment dalších cukrárenských výrobků najdete na adrese www.hshronov.cz V sekci Služby pro vás – Občerstvení za školou, kde si je můžete osobně nebo telefonicky objednat.

23.6.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Podle Horské služby je potřeba dbát na zvýšenou opatrnost na řetězové cestě od Slezského domu na vrchol Sněžky.
4

Na hřebenech Krkonoš je více než třiceticentimetrová námraza

Ester Ledecká je překvapivá vítězka Super-G
20

Sportovci tleskají Ledecké. Američanka chce znát její DNA

Právě jsme se narodili - únor 2018

Trutnovsko, Pojizeří /HLASUJTE/ - Svým hlasováním můžete rozhodnout o nejhezčím miminku měsíce Krkonošského deníku. Každý měsíc odměňujeme od ledna 2017 pouze jedno miminko.

Od Krčmáře po Samkovou aneb Začínali u Suka

Vrchlabí - Hned čtyři své bývalé svěřence má na letošních olympijských hrách v Koreji ALEŠ SUK, učitel tělocviku a trenér běžeckého lyžování.

Ze Špindlu až na olympijský vrchol

Špindlerův Mlýn - Před více než deseti lety Ester Ledecká dominovala Špindlerovskému běhu do vrchu. Stalo se tak 22. června 2007. A dnes? V Pchojngčchangu se stala historicky první Češkou, která na olympijských hrách získala zlato v alpské disciplíně!

Vrtulník zasahoval v Obřím dole, zachraňoval zraněnou turistku

Pec pod Sněžkou – Turistku, která o minulém víkendu upadla na trase ze Sněžky přes Obří důl v lokalitě Trkač u historické vodárny z roku 1912 a zranila si nohu, zachraňovala Horská služba a posádka vrtulníku krajské záchranky. 

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT