Kulajda podle klasika

300 g brambor, 300 g čerstvých hub, 100 g mrkve, 250 ml smetany, 60 g hladké mouky, 1 cibule, 50 g celeru, 50 g petržele, 30 g másla, 4 vejce, několik kuliček nového koření a pepře, 4 bobkové listy, sůl, kmín, ocet, 1,5 l vody Nakrájenou cibuli, mrkev, celer a petržel zlehka orestujeme na tuku a zalijeme vodou. Přidáme na kostky nakrájené brambory, houby, osolíme a okořeníme. Když jsou brambory měkké, polévku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a přibližně deset minut vaříme. Na závěr polévku dochutíme dle své chutě například solí, octem, případně i cukrem. Můžeme ji zjemnit kouskem másla. Na talíři polévku ozdobíme natvrdo uvařeným vejcem a petrželkou.

Plněný pečený brambor ve slupce 8 větších brambor, 400 g kuřecích prsíček, 150 g žampionů, 100 g kukuřice,100 g cibule, 200 g rajčat, 200 g kečupu, 20 ml sojové omáčky, sůl, pepř, česnek, 100 ml zakysané smetany, olej. Omyté brambory se slupkou rozkrojíme a v troubě nasucho upečeme. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na oleji orestujeme. Přidáme nakrájené žampiony, rajčata, cibuli a kukuřici. Dále ochutíme kečupem, sojovou omáčkou, česnekem, solí a pepřem. Upečené brambory upravíme na talíř, přelijeme připravenou směsí, zdobíme zakysanou smetanou a snítkou čerstvé petrželky.

Vanilková zmrzlina s jahodami a reveňovou pěnou 4 kopečky zmrzliny, 200 g čer stvých jahod, 200 g reveně, 100 ml bílého vína, 50 ml rybízového likéru, 50 g medu, cukr. Jahody rozkrojíme na půlky, společně s cukrem a rybízovým likérem necháme marinovat. Mezitím rozvaříme reveň s medem a vínem. Necháme vychladnout a mixujeme do pěny. Zmrzlinu upravíme na talíř, obložíme jahodami a kolem polijeme reveňovou pěnou. Ozdobíme snítkou čerstvé meduňky. Zájemcům o studium připomínáme, že škola nabízí střední vzdělání s výučním listem, střední vzdělání s maturitou a nástavbové studium. Dny otevřených dveří a další kola přijímacího řízení na školní rok 2007/2008 jsou stanoveny na 11. července a 22. srpna, vždy od 13 do 17 hodin. Od 27. srpna jsou Dny otevřených dveří každou středu od osmi do sedmnácti hodin. Ohlásit návštěvu školy nebo získat informace je možné u paní Kačerové, která je asistentkou ředitelky. K dispozici jsou čísla 602 163 890 nebo 602 163 051. Na školní rok 2007/2008 a 2008/2009 nabízíme denní a dálkové studium pro absolventy základních škol i pro vyučené. Hotelnictví a turismus, Management turismu a služeb, Obchodní akademie nebo obory Kuchař, Číšník, Cukrář, Pekař, Podnikání nebo Společné stravování. Jen pro maturanty nabízíme jednoroční denní studium k získání výučního listu.