Dalším poměrně známým pokrmem je pálenec. Připravoval se třeba na rozpřástky – ukončení přástek. Po svátku svatého Martina začínaly přástky a trvaly místy po celý advent až do čtvrté neděle postní. Mezi chodské speciality patří dále i Postřekovské ledvinky, jejichž příprava je sice trochu náročnější, ovšem krmě, kterou z nich můžete vykouzlit, za tu zvýšenou námahu stojí. Postřekovské ledvinky se mohou chlubit jemnou a vybranou chutí. Chodské koláče (8-10 kusů) 1 kg polohrubé mouky, 200 g moučkového cukru, 60 g droždí, 250 g másla, 10 g soli,6 žloutků, směs vanilkového a moučkového cukru na posypání, 20 g vanilkového cukru, rozšlehané vejce na potření okrajů koláčů, 2 lžíce rumu, asi 400 ml vlažného mléka, mandle (loupané a na plátky pokrájené), rozinky na ozdobení (namočené v rumu). Dále potřebujeme pečicí papír, tři cukrářské zdobicí sáčky s úzkými půlcentimetrovými trubičkami na dolské koláče a tři sáčky s širším hvězdicovým zdobítkem na domažlické koláče. Droždí necháme v troše vlažného mléka s menším množstvím mouky a cukru vzejít. Do mísy prosejeme mouku, přidáme žloutky a všechny suché přísady. Máslo rozpustíme, smícháme s mlékem a společně s kváskem a moukou zaděláme vláčné těsto. Důkladně propracujeme tak, aby bylo lesklé a na povrchu se tvořily bublinky, přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi dvě hodiny. Během kynutí těsto dvakrát lehce promísíme neboli „přetužíme“, ulehčíme tak práci kvasinkám – z těsta unikne nahromaděný oxid uhličitý a provzdušní se. Zatímco těsto kyne, připravíme si náplně na koláče. Tvarohová: 1,5 kg tučného měkkého tvarohu, 3 vejce, 250 g moučkového cukru, 5 lžic rumu. Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem a rumem, na závěr lehce vmícháme ušlehaný sníh Maková: 200 g jemně umletého máku, 250 ml mléka, 2 lžíce rumu, 2 lžíce medu, 1 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, 4 čerstvě natlučené hřebíčky. Mletý mák za stálého míchání svaříme s mlékem, moučkovým, vanilkovým cukrem a medem, nakonec okořeníme tlučeným hřebíčkem; konzistence máku by měla být vláčná, vhodná ke zdobení. Povidlová: 400 g švestkových povidel, 4 lžíce rumu, mletá skořice. Pokud jsou povidla příliš hustá, nejprve je rozředíme horkou vodou, poté rozmícháme s rumem a dochutímemletou skořicí Množství náplní musíte přizpůsobit typu koláčů – na dolské se spotřebuje více tvarohu, na domažlické zase máku a povidel. Vykynuté těsto pak rozdělíme na malé bochánky a na připravených pečicích papírech vymačkáme rukama nebo vyválíme válečkem koláč, a to od středu ke kraji, který ponecháme trochu vyšší. Okraje koláče natřeme rozšlehaným vajíčkem. Povrch koláčů zdobíme pokrájenými mandlemi a rozinkami namočenými v rumu. Pečeme v dobře vyhřáté troubě dorůžova.