„Překvapila nás vysoká účast, přišlo přes padesát lidí," vysvětlil projektový manažer Jan Holan Akce se konala v zoologické zahradě, která je také členem zmíněné akční skupiny.

Hlavním cílem setkání byla práce obyvatel regionu. „Náhodně vytvořené pracovní skupinky dostaly půlhodinový prostor zapsat veškeré náměty a nápady, jak by si náš region představovaly v roce 2020 a čemu by bylo dobré se dle jejich názoru nyní i v budoucnu nejvíce věnovat. V následné prezentaci zaznělo mnoho nápadů a požadavků. Mezi nejčastěji opakovanými byla témata zaměstnanost a kvalitní životní prostředí," doplnil Jan Holan.

Základem, ze kterého práce MAS vychází, jsou i dotazníky. Zatím jich občané vyplnili asi tři stovky.

Stále se hlásí noví zájemci o členství v Královédvorsku i o práci v tematických pracovních skupinách. „Z toho vyplývá, že naše práce je vidět a lidé se chtějí zapojit do spolupráce a aktivně pomáhat tvořit budoucnost regionu. A to je hlavním cílem a principem fungování všech místních akčních skupin obecně," uvedl Holan.

Znovu v listopadu

V úterý 26. listopadu se koná další veřejné setkání. „Budeme hledat hrozby a příležitosti našeho regionu. Na začátku ledna se veřejnost sejde naposledy, pak se pracovní skupiny začnou zabývat již naprosto konkrétními oblastmi," uzavřel manažer Holan.