Družstvo umělecké výroby Granát se zúčastnilo největší tuzemské výstavy šperků Hodiny a klenoty 2014. Konala se začátkem října na výstavišti v Praze–Holešovicích. Představili se zde designéři v oboru zlatnictví a klenotnictví, a to v kategoriích Studentský šperk, Umělecký šperk a Komerční šperk.

„Turnovští získali 1. místo v kategorii Komerční šperk za náhrdelník, který se sice pyšní dlouhým anglickým názvem, ale v Granátu mu neřeknou jinak než Bílý chřestýš. Autory jsou Milan Hejral a Marek Duffek. Za materiál zvolili stříbro, šperk je osazen třinácti sty kusy signitů," informoval Deník turnovský publicista Pavel Charousek.

„Ještě cennější je vítězství v kategorii Umělecký šperk. Hana Stehlíková a Martina Cymbálová jsou podepsány pod soupravou nazvanou Bublinky, kterou tvoří náhrdelník, náramek a náušnice ze stříbra. Všechny tři kusy soupravy jsou osazeny českými granáty," dodal Pavel Charousek.

„Tohoto prestižního setkání se zúčastňujeme od počátku a je pravda, že většinou do Turnova přivážíme nějaké ocenění. Povedlo se to i letos," ocenil první místa předseda představenstva Družstva umělecké výroby Granát Turnov Miloslav Šorejs.

V současnosti v turnovském Granátu připravují ceny ke každoročnímu vyhlašování Českého slavíka. Kromě tradičních cen pro absolutního vítěze, objev roku a další bude letos předána také cena pro nejstahovanější českou písničku.

„O této nové ceně jsme se dozvěděli na poslední chvíli, v současné době ale již finišujeme s její konečnou podobou. Bude to trochu něco jiného než ostatní ceny. Sám jsem zvědav, jak se bude líbit," doplnil předseda Miloslav Šorejs.

Vznik DUV Granát se datuje do roku 1953. Tehdy byly do nově vzniklého družstva začleněny jednotlivé zlatnické a brusičské dílny z Turnova, Rovenska pod Troskami, Lomnice nad Popelkou, Dolního Bousova a Frýdštejna. Družstvo mělo ústředí v turnovské ulici Sokolovo (dnes Trávnice). V nové budově na Výšince družstvo sídlí od roku 1960.
V České republice má Granát síť vlastních obchodů, tři jsou v Praze, po jednom v Českém Krumlově, Českých Budějovicích a Liberci, dva obchody jsou v Turnově.