K tomuto činu ho zřejmě svedla žárlivost na bývalou manželku, která ho po rozvodu nechala bydlet v mobilním domku nedaleko svého, jelikož neměl kam jít. Dle slov šestatřicetileté ženy byl jejich vztah od rozvodu pouze přátelský a mezi sebou neměli žádné rozepře.

Předešlý den navštívila přítele, což bývalého manžela zřejmě rozhořčilo, když ji asi viděl sedět u něho na terase. Telefonoval jí, že si zřejmě spletla směr.

Následující den jí zmizel od domu kanystr s benzínem a na louce začalo hořet její seno. Poté jí EX zavolal, že už škrtá sirku u srubu jejího přítele. Okamžitě žena zavolala na policii. Přivolané hlídky při kontrole srubu společně s psovodem zjistili od kolemjdoucího, že „pyromana" potkal u místní hospody a ten se mu pochlubil, že seno zapálil.

Podezřelý byl vypátrán několik set metrů od hostince a policistům s úsměvem na rtech sdělil, že to bylo jeho seno. Následně byl zajištěn a převezen na Obvodní oddělení ve Dvoře Králové nad Labem k provedení dalších nezbytných úkonů. Žena vyčíslila škodu přesahující 7 tisíc korun.

Případ řeší policisté pro přečin poškození cizí věci a nebezpečné vyhrožování, za který hrozí pachateli v tomto případě jeden rok vězení.

nprap. Pižlová Šárka, tisková mluvčí PČR Trutnov