Jamie Spears spravoval záležitosti své dcery od roku 2008, kdy byla hospitalizována v psychiatrické léčebně. Správy jejího majetku se vzdal v dokumentech, které byly ve čtvrtek podány u soudu.

Demonstrace na podporu Britney Spears
Soud zamítl žádost Britney Spearsové o konec správy majetku jejím otcem

Podle časopisu Variety a webu TMZ.com se v dokumentu uvádí, že se Spears rozhodl opatrovnictví vzdát, ačkoliv k tomu není právní důvod. Domnívá se však, že vést se svou dcerou o věci veřejný spor není v jejím nejlepším zájmu.

"Pan Spears má v plánu spolupracovat se soudem a novým právníkem své dcery, aby připravili řádný přechod k novému opatrovníkovi," uvádí se v dokumentu.

Významné vítězství 

Rosengart Spearsovo rozhodnutí označil za "významné vítězství pro Britney Spearsovou a další krok k docílení spravedlnosti".

O ukončení nuceného opatrovnictví usiluje 39letá Spearsová několik měsíců a obvinila svého otce, že ji nutil vystupovat proti její vůli, brát léky, nebo nedovolil vdát se za přítele a mít s ním dítě. Soudní jednání k projednání žádosti bylo podle Reuters stanoveno na konec září.

Heidi Ferrerová.
Velké bolesti ji trápily přes rok. Herečka boj s covidem ukončila sebevraždou

Spears podle soudních dokumentů již dříve odmítl, že by se podílel na omezeních v osobním životě své dcery. Ze správy jejích soukromých záležitostí se ze své vůle stáhl v září 2019 kvůli zdravotním obtížím, plyne z dokumentů.

Ve funkci ho nahradila ošetřovatelka Spearsové Jodi Montgomeryová.