Festival Tady Vary míří na východ Čech

Kino Střelnice ve Vrchlabí, Kino Svět Dvůr Králové nad Labem a Kino Vlast Janské Lázně patří k šestadevadesáti českým a moravským kinům, ve kterých se tento týden uskuteční symbolický ročník karlovarského filmového festivalu pod názvem Tady Vary!

Promítat se bude až do soboty, na řadu přijdou například snímky Na palubu!, Zumiriki, Bez zvláštních znamení, Tajný agent a Honey Boy. Představení se konají dvakrát denně, od 17 a od 20 hodin.

Kino 70 poprvé promítne Francka 

Nenechte si ujít slavnostní premiéru filmu Francek, který se natáčel v letech 2018 a 2019 na Dobrušsku i Náchodsku a zahráli si v něm kromě profesionálů i místní amatérští herci a děti.

Foto z nehody
FOTO: Muž se dvěma promile sletěl s autem z Malšovického mostu

Krátkometrážní snímek o mládí a inspiraci světoznámého malíře Františka Kupky, který se narodil v Opočně a mládí strávil v Dobrušce, se bude poprvé promítat v pátek 10. července v 18:00 hodin ve společenském centru Kina 70 v Dobrušce. Mezi diváky zavítá i režisérka Natálie Císařovská a další tvůrci. Nebude chybět ani ohlédnutí za natáčením ve fotografiích. Film je dlouhý 27 minut a vstupenky si můžete zakoupit v předprodeji.

Letní muzicírování v Dobrušce

Neodmyslitelnou součástí prázdninových nedělních podvečerů v Dobrušce je Letní muzicírování – šňůra koncertů místních a regionálních kapel a hudebních uskupení, zpestřující závěr každého víkendu.

Ilustrační foto.
Úspěch hradeckých porodníků. Učí svět oddálit předčasný porod

V neděli 12. července v Dobrušce vystoupí pop-rocková skupina JK Band, o týden později přijde na řadu skautský koncert a v poslední červencovou neděli se příznivci muzicírování mohou těšit na vystoupení kapely Memory. Staropražští pardálové se představí 2. srpna, po nich pak formace Combi, Fukanec a Strejci.

Závěrečný koncert se uskuteční před Společenským centrem – vystoupí dechovka Valanka.