Nesekejte trávníky nakrátko. Městům svědčí maximum zeleně, říká expert Udržitelnost a já 20.7.2022 8 Pro zmírnění dopadů extrémních teplot by lidé neměli sekat trávníky nakrátko, naopak je vhodné hlídat denní spotřebu vody. Města potřebují maximum zeleně…
Udržitelnost a já 15.7.2022 11 Jde to i bez kácení lesů. Mladá Češka ručně vyrábí papír ze starých triček Prázdninové dny tráví Markéta Dlouhá s nůžkami v rukou, stloukáním dřevěných obdélníkových rámů a…
Udržitelnost a já 28.5.2022 6 Šetrný přístup. Na venkově žijí přeborníci ve třídění odpadů Každý Čech vytřídí v průměru skoro 72 kilogramů papírů, plastů, skla, kovů a nápojových kartonů…
Udržitelnost a já 18.5.2022 Anketa Deníku: Masožroutů ubývá, Češi omezují spotřebu. Roste obliba drůbežího Maso z jejich jídelníčku škrtají z přesvědčení pro své zdraví, ve snaze ušetřit, ale možná i…
Udržitelnost a já 10.5.2022 6 AKTUALIZOVÁNO Čtenáři Deníku chtějí zálohované petky i v ČR. Slovensko může být vzorem Více než tři čtvrtiny hlasujících čtenářů v anketě Deníku souhlasí se zavedením povinného…
Udržitelnost a já 28.4.2022 I Češi už začínají přešívat. Z džínsů je kabelka, ze starých šatů overal Švadlena Nikola Junková šije lidem oblečení na míru na zakázku. Pomáhá tam, kde přestává stačit…
Udržitelnost a já 14.4.2022 9 Recyklace plastových obalů nepomáhá. Většina Čechů je pro zálohovací systém Ani poctivé třídění plastů nemusí být jasnou pomocí životnímu prostředí. Reálná recyklace měla…
Udržitelnost a já 30.3.2022 16 Češi šetří za benzin. Místo automobilů sedají na elektrokola Kvůli cenám pohonných hmot vzrostl zájem o elektrokola o sedmdesát procent. U elektrokoloběžek…
Udržitelnost a já 19.12.2021 Sdíleným autům se v Česku daří. I kvůli nedostatku nových vozidel Život bez vlastního automobilu? Pro drtivou většinu populace absolutně nepředstavitelné. Jsou…
Udržitelnost a já 15.11.2021 5 Pivo ze splašků, sušenky z lógru. Recyklované potraviny dobývají i Česko Jára Cimrman kdysi prohlásil, že budoucnost patří aluminiu. Při pohledu na nové trendy v…
Udržitelnost a já 3.8.2021 3 Maso bez zvířat? V pražském startupu ho množí studenti a vědci K typicky letní grilovačce neodmyslitelně patří dobrá flákota. Ale umíte si přestavit, že si na…