Osmačtyřicetiletý Jan Jarolím se tak může zařadit mezi nejdéle sloužící starosty Dvora Králové. Déle než dvanáct let totiž vedl město od roku 1850 pouze předseda MNV František Škop mezi lety 1957 až 1970. Déle než dvě volební období "přežil" na radnici naposledy Jan Vejnar (1976 - 1986).

Změna nastala na pozici jednoho z místostarostů. Lídr sdružení Síla Dvora dosavadní ředitel Technických služeb města Vítězslav Šturma nahradí Alexandru Jiřičkovou (ANO), která bude působit v radě města. Jan Helbich pokračuje na pozici místostarosty. Do rady města byli ještě zvoleni Jana Špačková (ANO), Nasik Kiriakovský (Síla Dvora) a Luděk Krýza (ANO).

Vítězslav Šturma (Síla Dvora) je novým místostarostou Dvora Králové nad Labem.Vítězslav Šturma (Síla Dvora) je novým místostarostou Dvora Králové nad Labem.Zdroj: archiv

„Čeká nás velmi nelehké období, nemusí se týkat jen energetické nebo pandemické krize. Nejdůležitější je pokračovat ve směru, kterým jsme se vydali, a dotáhnout velké i malé projekty do úspěšného konce. Zároveň je třeba nastartovat další, nové projekty, aby se naše město dále rozvíjelo," řekl po svém zvolení starosta Dvora Králové nad Labem Jan Jarolím.

"Jsem přesvědčen, že se Dvůr Králové nad Labem rozvíjí správným směrem, a doufám, že o tom přesvědčím všechny, ať už mě podporují nebo ne," dodal.

Předsedkyní finančního výboru se stala Linda Harwot (DKoalice), předsedou kontrolního výboru byl zvolen Jan Bém (ODS).

Jedním z klíčových projektů Dvora Králové nad Labem bude v novém volebním období rekonstrukce autobusového nádraží.
Chovatel i fotbalista. Podívejte se na novou sestavu zastupitelů Dvora Králové