Dorazí sem během 7. etapy 17. června, konkrétně do Sobotky. Den nato se odtamtud vydá přes Pecku, Dvůr Králové a Jaroměř do Opočna a Solnice. 19. června pokračuje jízda z Rychnova nad Kněžnou na Kunvald, Neratov, Olešnici v Orlických horách, do Deštného v Orlických horách a pak účastníci zamíří zpět do Rychnova nad Kněžnou. Poslední 10. etapa vyráží 20. června z Rychnova nad Kněžnou na Žamberk, Letohrad, Jablonné nad Orlicí a nakonec do Lanškrouna.

Při letošním ročníku hrozilo kvůli pandemii koronaviru, že hromadná účast nebude možná a tradiční zůstane pouze záměr jízdy, což je získání finančních prostředků na pomoc a podporu onkologicky nemocných dětí.

"Vzhledem ke zlepšení situace související s pandemií COVID–19 a uvolňujícím se pravidlům můžeme letošní cyklotour uspořádat opět jako veřejnou cyklojízdu Na Kole dětem. To znamená, že se k pelotonu bude moct připojit každý, kdo bude chtít a dodrží stanovená pravidla. Bude to však trochu jiné, než v minulých ročnících. Nedokážeme totiž s ohledem na situaci zajistit služby na které jste byli v minulých letech zvyklí. Přestávky na náměstích budou kratší, nebudou zde vystoupení, ani jiný doprovodný program. Nedokážeme Vám zajistit ubytování ani občerstvení," vysvětlili organizátoři

Laborantky v mikrobiologické laboratoři trutnovské nemocnice zkoumají přítomnost koronaviru v donesených vzorcích.
Na negativní testy čeká v kraji už jen devět nemocných

Josefa Zimovčáka také tentokrát doprovodí profesoři Pafko a Pirk a pořadatelé doufají, že cyklojízda i tentokrát vzbudí velký zájem. Za deset let se díky ní podařilo získat pro děti více než dvanáct milionů korun.

„Všichni se jistě těšili na setkání po roce. Já jsem měl letos připravenou jízdu bez pádu, celý rok jsem na to trénoval," svěřil se Josef Zimovčák. Také on měl obavy, jak se situace vyvine a jak moc opatření do konání akce zasáhnou. "Nedejte si vzít radost z pohybu a přátelství. Myslete na nemocné děti, že si svou situaci také nevybraly dobrovolně a musí ji zvládnout. Tak jim to pojďme ulehčit, jak to jen bude možné,“ dodal.

Letečtí záchranáři z Hradce Králové začínají jako jedni z prvních na světě s podáváním tzv. plné krve těžce zraněným lidem v přednemocniční péči.
Letečtí záchranáři z Hradce jsou mezi světovou elitou