V současné době platí zákaz návštěv na všech odděleních Oblastní nemocnice Trutnov. A právě tak v Oblastní nemocnici Jičín s výjimkou oddělení šestinedělí. Přítomnost otců u porodu je zatím umožněna. Oblastní nemocnice Náchod informovala o zákazu návštěv na interních odděleních v Broumově, Náchodě a Rychnově nad Kněžnou, na chirurgickém oddělení v Náchodě a Rychnově nad Kněžnou, na odděleních NIP Broumov, DIOP Broumov, MultiJIP Broumov, LNP Broumov, LNP a Následné rehabilitační péči Rychnov nad Kněžnou a také na LDN Jaroměř.

Fakultní nemocnice
Hradecká nemocnice přepnula v návštěvách do režimu 2+1

Fakultní nemocnice v Hradci Králové omezuje od 15. září návštěvy hospitalizovaných pacientů na dvě hodiny denně, přičemž ke každému pacientovi může přijít pouze jeden člověk mezi 15. a 17. hodinou. Oddělení, kde jsou hospitalizováni COVID-19 pozitivní pacienti a kde jsou vyhlášeny karanténní opatření, jsou pro návštěvy uzavřena. Nemocnice tak reaguje na současný nárůst COVID-19 pozitivních případů v celé České republice.

„Výjimkou jsou návštěvy dětských pacientů a pacientů v terminálním stadiu, i nadále je také možná účast doprovodu rodičky u porodu,“ uvedla vedoucí oddělení nemocniční hygieny Lenka Hobzová.

Případné vyhlášení plošného zákazu návštěv v nemocnici se bude odvíjet od aktuální epidemiologické situace.

Odběry na testy na koronavirus
Počet případů covid-19 stoupl v Královéhradeckém kraji o dalších 36