První plavce přivítala v minulém týdnu koupaliště ve Dvoře Králové nad Labem a v Turnově. „Na to, že je začátek června jsme registrovali velmi slušný zájem. Lidé o koupání stojí, což nám ukazuje také zvýšený počet prodaných permanentek,“ těší Zbyňka Wolfa, vedoucího Tyršova koupaliště ve Dvoře Králové.

Od letoška znovu nabízí také koupaliště pro děti, které město v předchozích letech rekonstruovalo. „Právě maminky s dětmi se k nám vrací. V minulých letech možná i kvůli výpadku brouzdaliště chyběly,“ doplňuje Wolf.

Lidé se už týden koupou také v moderním areálu Maškova zahrada v Turnově. Zatím tu nemohou využívat atrakce, voda ale už v minulém týdnu ale překročila příjemnou teplotu 23 stupňů Celsia. Na otevření si naopak musí veřejnost počkat v Trutnově. Kvůli dokončování úprav obkladů sem první návštěvníci zavítají až v pátek 15. června.

Ve Vrchlabí vzniklo venkovní koupaliště z rybníku. Jsou na něm mola, kde si lidé mohou odpočinout, uprostřed vodní plochy je skákadlo, na břehu sprchy, převlékárny a stezka, po níž lze celé přírodní koupaliště pohodlně obejít. Na první milovníky vody nemusel rybník dlouho čekat.

Vyčištěný rybník ve vrchlabských Vejsplaších má nová mola i rybářský domek.
Ve Vrchlabí vylepšují areál rybníka Kačák