Lidé se procházeli jednotlivě, měli ústa přelepená barevnými lepicími páskami a nosili transparenty, v nichž Zemana vyzývali, aby přestal “rozdělovat lidi”, aby nedával vládu do “rukou estébáka”. Na ČSSD apelovali, aby si vybrala mezi Evropskou unií a ruským prezidentem Putinem a varovali ji před “babišizací”. K demonstrantům se přidalo několik aktivistů, kteří sbírali podpisy pod petici na právo homosexuálů na svatbu, a všemu přihlíželo několik seniorů.

S prezidentem se však nesetkali, neboť přijel k jinému vchodu.

Před začátkem sjezdu byli novináři vykázáni ze sálu, aby se delegáti mohli poradit, zda sjezd ČSSD bude pro média otevřený, nebo zda se jeho některé jeho části budou konat bez účasti novinářů. Po schválení jednacího řádu by měli promluvit prezident Miloš Zeman a slovenský premiér Robert Fico. Zemanův projev měl začít v 10.30 hodin, diskuse o jednacím řádu se však protáhla.

Sjezd ČSSD byl svolán jako reakce na neúspěch v podzimních sněmovních volbách. Sociální demokraté by si měli zvolit nové vedení - předsedy a místopředsedy. O post předsedy se uchází sedm kandidátů: vedle současného statutárního předsedy Milana Chovance jsou to například Jiří Zimola, Jan Hamáček, Antonín Staněk, Miroslav Krejčík, Romana Žatecká a Jan Jukl.

Mimořádný sjezd ČSSD v Hradci Králové.
Zeman doporučil ČSSD, aby zahájila jednání s ANO