Informoval o tom mluvčí Horáčka Jiří Táborský. Horáček se podle Táborského rozhodl reagovat na rozhovor s poslancem Ondráčkem, který v polovině prosince zveřejnil portál Eurozprávy.cz. Poslanec Ondráček v rozhovoru mimo jiné řekl, že "Horáček je podle dostupných informací bývalý vekslák a spolupracovník StB s krycím jménem Sázkař". Táborský poznamenal, že "ony dostupné informace" pocházejí z Horáčkova volebního webu, na kterém sám zveřejnil spis, který na něj StB vedla, a zároveň negativní lustrační osvědčení.

Kandidát na předsedu komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Zdeněk Ondráček.
Volba Ondráčka do čela sněmovní komise neplatí, bude se opakovat

"Panu Ondráčkovi musí být z těchto materiálů známo, že jsem nebyl členem KSČ, nebyl jsem politicky aktivní a spolupráci s StB jsem odmítl," uvedl Horáček. Považuje za absurdní, že se 28 let poté, co se zapojil do takzvané sametové revoluce, "musí soudně dožadovat omluvy od člověka, který byl v předrevolučním období členem pohotovostního pluku a mlátil demonstranty obuškem".

Ondráček řekl, že na podání trestního oznámení reagovat nechce. "Nemíním dělat panu Horáčkovi předvolební kampaň," řekl.

Horáček se v posledních týdnech postavil proti zvolení Ondráčka do čela komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Prezidentská debata ve vlaku Deníku 20. listopadu na cestě z Prahy do Ústí nad Labem. Michal Horáček
Boj o Hrad: Horáček spojí besedy s koncerty, podobu debat kritizuje