Prvním krokem mělo být úspěšné výběrové řízení a začátek stavby v roce 2021.

„To byla jedna z podmínek, abychom se mohli přihlásit o dotaci. Mluvilo se o 150 milionech, ale samozřejmě nemůžu dopředu říci, že na tuto sumu skutečně dosáhneme. Pan Hnilička však příští týden přijede a budeme se bavit o podrobnostech. A domnívám se, že už tím, že nás navštíví, to myslí opravdu vážně,“ nechal se slyšet primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek.

Na skládce nebezpečných odpadů v Lodíně používala firma nelegálně výrobky z odpadů. Porušila zákon a dostala pokutu 3,5 milionu korun. Foto: ČIŽP
Za používání výrobků z odpadu padla pokuta 3,5 milionu korun

Podle Milana Hniličky má už teď Hradec díky vypsání výběrového řízení dobře nakročeno k tomu, aby mu „jeho“ agentura s financováním multifunkční arény, jež by na fotbalová utkání měla pojmout přes osm tisíc diváků, pomohla.

„Určitě je to důležité rozhodnutí, které posílí pozici města Hradce Králové v žádosti o dotaci z Národní sportovní agentury, poněvadž jedním z hlavních faktorů v dotačním řízení je připravenost projektů,“ řekl Deníku bývalý vynikající hokejový brankář.

Nově zrekonstruované schodiště bono publico v Hradci Králové
Město Hradec Králové rozdalo výroční ceny za rok 2019

Jestli si však hradecká radnice může brousit zuby na deklarovaných 150 milionů korun, nechtěl předjímat:

„Dotační řízení je otevřená soutěž a jeho výsledek nelze dopředu předjímat. Nicméně mohu říci, že tato investice typově zapadá do připravovaného programu pro sportovní investice krajského významu a tudíž šance na získání finančních prostředků z Národní sportovní agentury tu je.“

Odběry na testy na koronavirus
Koronavirus je s námi už půl roku. V Královéhradeckém kraji již od 8. března