„Na začátku nabídneme našim hostům dvanáctistupňový Maloskalský ležák. V říjnu pak přibude i jedenáctistupňové pivo a o něco později pivní speciály, tmavá piva, piva typu ALE a další. Do Vánoc chceme návštěvníkům restaurace dát ochutnat jeden či dva pivní speciály," vypočítal jednatel pivovaru Václav Řičář.

Prapůvodní recepturu Maloskalského ležáku museli pro potřeby dneška upravit. „Pamětníci nám říkali, že se vlastně původní ležák nedal moc pít. A když jsme to původní pivo v malém zkusili uvařit, dali jsme jim za pravdu. Není se co divit, protože pivní chutě roku 2015 se nedají srovnat s tím, co lidem chutnalo před 60 lety," vypráví Řičář. Pivo pro pivovar podle originálního receptu a s maloskalským sládkem zatím vaří dodavatel pivovarské technologie, firma Czech Brewmaster, v pivovaru ve Svitavách. Pivovar je v současné době v procesu výstavby, dokončuje se stavební část, technologie by měla být dodána zkraje roku 2016. Vlastní piva uvařená na Malé Skále tak budou k ochutnání v březnu příštího roku.