Stavbaři dokončují poslední části z 26 kilometrů dlouhé trasy. Celá cyklostezka by měla začít sloužit veřejnosti na jaře příštího roku. Řekl to starosta Smiřic a předseda správní rady společnosti Královéhradecká labská Luboš Tuzar.

„Jedeme podle harmonogramu a je předpoklad, že zhruba v půlce ledna bude stavba dokončená. Již nyní máme zhruba 90 procent povrchů stezky hotových," řekl Tuzar. Stavbaři již dokončili také podjezd pro cyklostezku pod silnicí první třídy v Jaroměři na Náchodsku, což byla nejsložitější část celé stavby, musí ještě dokončit zhruba dva kilometry asfaltového povrchu v okolí Smiřic.

„Po celé trase se také dodělávají terénní úpravy, mechanické zábrany proti vjezdu automobilů či dopravní značení," dodal Tuzar. Kolaudace stavby je plánovaná na jaro příštího roku, aby stezka mohla na začátku sezony fungovat.

Výstavba cyklostezky po břehu Labe začala v červnu a bude stát zhruba 45 milionů korun bez daně. Kromě cyklistů a pěších turistů budou moci trasu, která spojí barokní hospital Kuks, Smiřice, Jaroměř a Hradec Králové, využívat i bruslaři.