Je to výsada starosty obce Malá Skála. Vždy z jara jej vyveze Martin Bauer ze společnosti Sundisk doprostřed Jizery naproti Žluté plovárně a starosta imaginárním klíčem odemkne řeku pro vodáckou veřejnost.

Jinak tomu nebude zítra. Starosta Malé Skály Michal Rezler Jizeru odemkne již tuto sobotu. Program pro širokou veřejnost bude připraven od 10 do 15 hodin. Slavnostního odemykání se zúčastní statutární náměstkyně hejtmana Hana Maierová.

Nejen na děti čeká spousta atrakcí a aktivit například pohádková louka, dětské sportovní atrakce, horkovzdušný balon, a chybět nebude ani živá muzika. Návštěvníci se mohou občerstvit v plovárenském bufetu.

„K dispozici bude všem návštěvníkům půjčovna lodí a koloběžek. Půjčit si můžete kánoe, rafty i kajaky, a pokud to počasí dovolí, nebo patříte mezi otužilce, můžete si vyzkoušet i jízdu na oblíbeném paddleboardu. Půjčovna koloběžek bude také k dispozici," přiblížil Martin Bauer.

Podle jeho slov letos kolem řeky přibylo pro vodáky množství doprovodných služeb. Kolem řeky se rozšířila síť půjčoven.

Přibude také infocentrum na hlavním parkovišti v Malé Skále, další vznikne na Kopanině. „Koupili jsme tam zchátralý objekt restaurace, budeme ho postupně obnovovat. Infocentrum, bufet, půjčovna koloběžek by tam měly být už od května," uvedl Bauer. Lepší vybavení bude mít i vodácká ubytovna u Tlusťocha nebo kemp v Dolánkách, které jsou v provozu od loňské sezóny.