V minulosti docházelo k častým vloupáním do vozidel a krádežím automobilů třeba na parkovišti pod Valdštejnem, nebo pod Troskami. Od doby, kdy je ale na obou místech obsluha a vybírá se parkovné, k trestné činnosti tohoto typu tady v hlavní sezoně nedochází.

Na Turnovsku však existuje místo, které je krádežemi vozů přímo vyhlášené. Varuje před ním návštěvníky oblasti na webových stránkách www.turnovskovacki Pavel Charousek. „Samotní policisté říkají místu Bermudský trojúhelník. Podle velitele turnovských městských policistů Milana Drahoňovského tam zloději odcizili od začátku roku deset aut a několik jich vykradli," upozorňuje Pavel Charousek a konkretizuje, že místo se nachází v Sedmihorkách.

„Odbočíte z hlavní silnice směrem k lázním, a na konci asi kilometrové rovinky je silniční trojúhelník, odkud můžete jet buď do areálu lázní či ke koupališti a penzionu na Podháji," popisuje Pavel Charousek. „Ohrožení platí nejen v místě takzvaného Bermudského trojúhelníku. Pachatelé si vybírají také automobily na konci aleje. Proto jsme zde vyvěsili upozornění. Snad si ho někdo aspoň přečte a zamyslí se, jestli nezajet kousek dál. A zaplatit si parkoviště v lázních," podotýká velitel turnovských strážníků Milan Drahoňovský.

Policisté se Bermudskému trojúhelníku věnují se zvýšenou pozorností, stejně jako kempu, kde dochází pravidelně k menším krádežím, a to buď volně přístupných věcí ve stanech, nebo jízdních kol. „Stále platí, že lidé by měli věci zabezpečit a nenechávat v autě či ve stanu cennosti. Často se stává, že zloději si je vytipují dopředu a jen čekají, až vyrazí směrem ke skalnímu městu," radí Milan Drahoňovský.