Jednoho dokonce zaskočili při domovní prohlídce přímo při vaření pervitinu. „Věnoval se výrobě metanfetaminu, návykové látky zvané pervitin, právě v okamžiku, kdy vstoupili do jeho bytu,“ oznámila mluvčí celníků Jitka Fajstavrová.

Starší z mužů už byl na jaře 2017 pravomocně odsouzen za dovoz prekurzorů sloužících k výrobě drog. „Léky Su- dafed, Apselan nebo Galpseud měl od roku 2017 do letošního léta nelegálně převážet z Polska na území České republiky a následně je poskytovat svému spolupracovníkovi, který z nich pervitin vyráběl. Oba poté drogy nabízeli za úplatu či protislužbu,“ řekla Fajstavrová.

Policejní komisař už oba obvinil z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Starší sedí ve vazbě a hrozí mu dva až deset let vězení – drogy vyráběl a obchodoval s nimi už v letech 2008 a 2010. Společně s kolegou si pervitin opatřovali od roku 2015, od předloňska drogu i vyráběli. Druhému obviněnému hrozí až pět let vězení. Stíhán je na svobodě. 

Krakonoš přichází za ministrem životního prostředí.
Černý scénář je odvrácen, Krkonoše zůstávají otevřené