Majitel si auto zaparkoval v neděli večer před domem v Turnově v ulici Bedřicha Smetany a řádně ho uzamkl. Když přišel v pondělí ráno na stejné místo, auto tam nenašel. Vozidlo bylo vybaveno parkovacími senzory a dělící mříží zavazadlového prostoru. Palivová nádrž byla plná až po okraj. „Případ byl kvalifikován jako přečin neoprávněné užívání cizí věci, za což hrozí v případě dopadení pachateli až dva roky vězení," uvedl semilský policejní mluvčí Petr Kmínek.

Krkavčímu otci hrozí až dvouleté vězení

Semilsko - Svou zákonnou povinnost vyživovat vlastní děti neplní od podzimu roku 2011 muž z Liberecka. Přesto, že mu tato povinnost byla stanovena rozsudkem Okresního soudu v Semilech, na svoje dvě děti neplatí už více než třicet měsíců. „Zapomnětlivému tátovi bylo v úterý 14. října doručeno usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinu zanedbání povinné výživy, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," informoval policejní mluvčí Petr Kmínek.

„Stopující" srnec nepřežil střet s vozidlem

Semilsko - Na cestu z konce minulého týdne asi dlouho nezapomene řidič, kterému u obce Ploužnice na Lomnici nad Popelkou do cesty skočil srnec, který střet nepřežil. Ke zranění osob nedošlo a dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Způsobená škoda byla vyčíslena na 22 tisíc korun.

Na noční jízdu se muž posilnil dvanáctkou

Žacléř - „Napájí se dvanáctkou,prokládá to Hanáckou," zpívá v dnes již legendární písni Ivan Mládek. První polovinu textu si zřejmě vzal za svou devětadvacetiletý řidič, kterého na konci minulého týdně zastavila při noční silniční kontrole policejní hlídka v Žacléři. Při následné dechové zkoušce se na displeji přístroje ukázala hodnota 1,96 promile alkoholu. „Muž přiznal, že před jízdou vypil dvě dvanáctistupňová piva. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu," uvedla policejní mluvčí Libuše Holá.

Zloděj se neštítil okrást v obchodě stařenku

Žacléř - Chvilková nepozornost stála šestaosmdesátiletou ženu nakupující v jednom trutnovském obchodním domě sedm tisíc korun. Když žena vracela nákupní vozík, položila si tašku na zem. Toho využil dosud neznámý zloděj a z tašky odcizil peněženku s doklady a finanční hotovostí.